facebook

“Нові жертви”: на Львівщині двоє людей потрапили в лікарню після укусу змії

У четвер, 15 липня, двох мешканців Львівщини госпіталізували після укусів змій. Обидва випадки сталися у Самбірському районі: один – у лісі поблизу с. Вовче (Турківська ТГ), інший – у с. Верхнє Висоцьке (Боринська ТГ).

Про це інформує департамент з питань цивільного захисту населення ЛОДА, пише “Цинічний Львів”.

40-річний львів’янин потрапив у лікарню після того, як 13 липня у лісі під час збирання грибів його в коліно правої ноги вкусила змія. Чоловіка госпіталізували у Львівську обласну клінічну лікарню у стані середнього ступеня важкості.

Також близько 16:00 в Турківську лікарню у стані середнього ступеня важкості госпіталізували мешканку с. Верхнє Висоцьке 1987 року народження. Жінку вкусила змія на присадибній ділянці.

Зазначимо, що на Львівщині трапляється лише один вид отруйних змій – гадюка звичайна. Вона невелика, має довжину до 75 см, тіло товсте, голова округло-трикутна, приплюснута. Колір – або чорний, або коливається від сірого до коричневого з оливковими та червоно-бурими відтінками і має виражений зигзагоподібний малюнок уздовж хребта.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Трапляються гадюки у високій траві, кущах, лісі, тому вирушаючи на природу рятувальники радять взувати високе щільне взуття, яке змія не зможе прокусити. При зустрічі з гадюкою не варто панікувати, наближатися до неї чи робити різких рухів, а натомість спокійно відійти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...