facebook

В Україні виявили три десятки вірусів грипу

В Україні за осінній період та початок зими виявили більше трьох десятків видів небезпечних вірусів грипу. Відповідні дані оприлюднила заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту Громашевського Алла Мироненко.

82098_w_700

Про це повідомляє “Укрінформ”.

За її словами, поки що зразки цих вірусів не відправляли до світових лабораторій для детального аналізу, але можна із впевненістю сказати, що найчастіше проявляється саме так званий “Гонконг” (Н3N2). Наступного тижня планується організувати експертизу, щоб дізнатися природу та методи лікування від вірусів.

Щоб вберегтися від хвороби медики пропонують один дієвий вихід, який частково замінить вакцинацію – дотримання заходів профілактики. Зокрема, мається на увазі вологе прибирання та провітрювання приміщення, миття рук та по можливості проведення кварцування у квартирі.

Нагадаємо, раніше портал “Знай.ua” повідомляв, що медики заявили про четверту смерть від грипу – днями від небезпечного вірусу “Гонконг” померла дівчинка 7-річного віку. За словами батьків, дитина буквально згоріла за добу – у неї весь час утримувалася висока температура. Лікарі діагностували ГРВІ та фарингіт, та сказали, що пропонували госпіталізацію, але родина дівчинки не захотіла відправляти її до лікарні, заповнивши необхідний бланк відмови.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...