facebook

Українським заробітчанам хочуть роздати спеціальні картки для роботи

Такої картки немає ніде в світі
Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного співробітництва та Держслужба зайнятості підписали меморандум про співпрацю для забезпечення прав і безпеки українських трудових мігрантів.

ihoj5moazaypqvhydxsb-r695x430

Передбачається проведення заходів у регіонах на базі Державної служби зайнятості для інформування населення про те, як перевіряти компанії-посередники на предмет легальності роботи. Також людям будуть розповідати, як укладати договори з роботодавцями, захищати свої права і в принципі вести себе за кордоном, розповів заступник голови державної служби зайнятості України Сергій Кравченко.

Він зазначив, що його організація запропонує вести спеціальний документ для людей, які виїжджають на роботу за кордон — “картку трудового мігранта”. Він допоможе людині впевнено почуватися за кордоном. І при його наявності українець зможе отримувати підтримку нашої влади.

“Такої картки немає ніде в світі. Ми розмовляли з представниками ЄС, і вони дуже зацікавлені в такому документі. Зараз шукаємо донорські кошти, і як тільки їх отримаємо, почнемо опрацьовувати проект. Складності можуть бути в технічній роботі, якої буде багато”, — зазначив Кравченко.

До проекту будуть залучені Міграційна служба, Міністерство закордонних справ, МВС, Мінсоцполітики та Мінюсту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це повинна бути єдина база. Щоб ми ідентифікували кожну людину, яка виїжджає за кордон у різних напрямках і з різними цілями”, — сказав Кравченко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...