facebook

29 липня 2021 року: який сьогодні церковне свято, іменинники дня

Сьогодні, 29 липня 2021 року, відзначають Міжнародний день тигра. Це свято, встановлене на Міжнародному форумі з проблем, пов’язаних зі збереженням тигрів на Землі ( “Тигровий саміт”), в листопаді 2010 року в Санкт-Петербурзі.

Однією з головних цілей проведення Міжнародного дня тигра в різних країнах є інформування громадськості про проблему зникнення тигрів і способах їх захисту.

Тигр знаходиться під міжнародною охороною, внесений до Червоної книги, з 1947 року діє повна заборона полювання на тигрів.

Свято в різних місцях відзначається по-різному: наприклад, в деяких зоопарках по всьому світу хижаки в такий день отримують особливо смачний пайок і подарунки

В Україні відзначають День сил спеціального призначення ЗСУ, в Молдавії – День конституції, в Румунії – День національного гімну, а в Норвегії – День прославлення святого Олафа.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Яке православне свято
29 липня віруючі вшановують пам’ять Блаженної сповідники Матрони і Фіногеев день (День Афіногена).

Афіноген і дев’ять його учнів постраждали за віру в Христа під час гонінь, організованих на території міста Севастії. Одного разу місцевий правитель на ім’я Філомарх влаштував свято, присвячене язичницьким богам, наказавши городянам принести жертви ідолам. Однак багато севастійци відмовилися це робити, тому що були християнами.

Правитель наказав побити відступників. З’ясувалося, що християнство в Севастії було поширене завдяки Афіногенов, якого вирішили заарештувати. Воїни відправилися в храм, але знайшли там лише 10 учнів Афіногена, схопили їх і піддали мукам. Сам Афіноген з’явився до правителя і попросив звільнити невинних людей.
Але його посадили разом з його учнями. Після суду їх спочатку катували, а потім стратили.

Які традиції на свято
Зазвичай з цього дня спека поступово зменшується. Дні ще теплі, а ночі стають прохолодніше. У народі вірили, що 29 липня по лісі ходить зоря і підбирає пташине пір’я, тому в ліс не ходили в ліс, боячись його потривожити.

У деяких місцях Афиногенов день вважався початком жнив. Перший стислий сніп селяни називали іменинником. Його прикрашали стрічками, з піснями несли додому і ставили на покутті під ікони. Соломою з іменинного снопа годували хвору худобу, а восени з нього починали молотьбу. Зерна з першого снопа вважалися цілющими не тільки для тварин і птахів, а й для людей.

іменини
День ангела відзначають: Алевтина, Валентина, Іван, Павло, Петро, ​​Федір, Юлія і Яків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...