facebook

Українцям незаплановано виплатять надбавки до пенсій: кому чекати доплати вже у серпні

У серпні отримають надбавки до пенсій громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, а також учасники бойових дій. Взагалі, підвищити пенсії їм планували ще із липня. Але липень скінчився, а виплати у них залишилися колишніми. Однак у Пенсійному фонді пообіцяли, що підвищені пенсії ці категорії громадян отримають вже у серпні. Причому надбавку їм виплатять відразу за два місяці.

Таким чином, мінімальна пенсія громадян, який мають статус учасника бойових дій, стане вище відразу на 834,3 гривні або на 45%. Її величина дорівнюватиме 210% прожиткового мінімуму, тоді як раніше становила лише 165% від нього.

Крім того, на 2000 гривень підвищили пенсії військовослужбовцям, які вийшли у відставку до 1 березня 2018 року. Тепер у них мінімальна пенсія дорівнює 3854 гривні. У цю суму вже входять всі можливі надбавки до пенсії і доплати.

Суттєво збільшено пенсії людям, які стали інвалідами внаслідок аварії на ЧАЕС. Їхні виплати зросли таким чином:

для громадян з I групою інвалідності – із 2780 до 6000 грн;
для II групи – з 2317,5 до 4800 грн;
для III групи – з 2039,4 до 3700 грн;
для дітей з інвалідністю – з 1854 до 3700 грн.
Збільшили також розмір щомісячної адресної допомоги, яку отримують на додаток до своєї основної пенсії ліквідатори аварії на ЧАЕС, що мають інвалідність. Для них розмір цієї допомоги зріс на величину від 50 до 96% в залежності від групи інвалідності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...