Categories: Цікаво

Чому ми насправді стогнемо під час сексу

Існує безліч досліджень, які стосуються оргазмів й інших аспектів сексуального життя. Але є одна невіддільна частина інтимної близькості, якій приділяють недостатньо уваги. І мовиться, як ти вже зрозумів, про стогони. А дарма…

Якщо ти не знав, то звуки – відмінне джерело сексуального збудження. Але варто також розуміти, що це не якась особливість людей. Багато наших родичів-приматів – шимпанзе або бонобо – також видають їх. Особливо самки.

У цьому випадку стогони або крики будь-якого роду, пов’язані з сексуальним задоволенням, означали прагненням самки залучити більше самців у період можливого запліднення. Але чи справедливе це твердження стосовно людей? Ось і спробуємо розібратися.

Чому люди стогнуть під час сексу
Культурна складова теж має неабиякий вплив. Ми ростемо під сильним впливом сексуальної поведінки, яку ми часто бачимо у порно або фільмах з елементами еротики. І хоч з часом ми виявляємо, що справжній секс – не те, що можна спостерігати у фільмах, деякі з цих форм поведінки залишаються у пам’яті надовго.

У порно ці стогони часто перебільшені, театральні. Вони призначені для збудження уяви глядача, а не самих учасників процесу. У нашій же спальні вони можуть бути відображенням цього та призначені для збудження нашого партнера.
Також очевидно, що стогони – форма спілкування без слів між членами пари, коли справа доходить до сексу. Своїми стогонами, їх частотою й інтенсивністю ми говоримо іншій людині, чи подобається нам те, що вона робить.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо на хлопський розум, то стогони можуть бути своєрідною “згодою на задоволення”. А ще вони служать керівництвом для синхронізації оргазмів.
Існують навіть дослідження, які підтверджують, що такі звуки та зітхання під час сексу полегшують вентиляцію легенів. А це, своєю чергою, впливає на розслаблення та полегшує досягнення оргазму.

Якщо ж намагатися дати максимально повну відповідь на питання “Чому ми стогнемо під час сексу?”, то отримаємо комбінацію усіх можливих відповідей, перелічених вище. Будуть ті, хто видає стримані вигуки під час сексу. А є й ті, хто нестримно кричить, дратуючи сусідів знизу.

І у цьому випадку все просто. Стогони, здається, приносять нам ще більше сексуального задоволення. Згідно з дослідженням, опублікованим у Журналі соціальних і особистих відносин у 2012 році, невербальне спілкування під час сексу безпосередньо пов’язане з підвищенням сексуальної самооцінки та неабияким задоволенням.

До яких би висновків не дійшли учені, ми то знаємо, що хороший секс просто зобов’язаний супроводжуватися стогонами. Їхня інтенсивність, частота, а головне щирість дозволяє переконатися, що ми все робимо правильно!

Христина

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

3 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

4 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

6 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

7 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

10 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

12 години ago