facebook

Знайшли останки підлітка, який зник у 2004 році: розкрито правду про вчинок його друзів

На Тернопільщині через 17 років рідні знайшли останки тіла Юрія Семенюка. У 2004 році 16-річний хлопець пішов з дому з друзями і більше не повернувся. Мама всі ці роки сподівалася на диво, а один із тих, хто фактично поховав її сина, жив поруч, ходив у їхній дім і навіть був хрещеним внучки. Але так і не зізнався в страшній події.

На Тернопільщині знайшли останки зниклого в 2004 році підлітка

Детальніше про це читайте в матеріал OBOZREVATEL.

Юра пішов із друзями і не повернувся
Трагедія в селі Софійці сталася в далекому 2004-му. Юра прийшов зі школи додому, але незабаром його покликав друг – Сергій Зайнулін. Хлопець пішов кудись із ним і братом товариша Віталієм. Відтоді Юру більше ніхто не бачив.

“Я всі ці роки сподівалася, що мій син повернеться додому. Зверталася в поліцію, але там ніхто слідство не вів. Хоча я говорила, з ким він пішов. Сергій повернувся весь у глині. Ми запитували в нього, де мій син? Але він відповідав, що нічого не знає. Мовляв, ваш Юра сів у якусь машину і поїхав. Я зверталася до екстрасенсів. Одні говорили, що моя дитина жива, що отримав травму і втратив пам’ять. Але він повернеться. Інші говорили, що мертвий”, – розповідає OBOZREVATEL убита горем мама підлітка Стефанія.

Через два тижні після цих подій брати Зайнуліна разом із мамою поїхали в Москву. Більше нічого від них дізнатися було неможливо. А ще один учасник подій, 21-річний Богдан Чорний, залишився жити по сусідству.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Усі ці роки він жив поруч, ходив до нас у гості, їв, пив, хрестив мою внучку від старшого сина. І жодного разу не сказав, що ж тоді сталося і де тіло моєї дитини”, – каже Стефанія.

Сховали тіло в сусідньому селі
Проте рік тому в село з Москви повернувся Сергій Зайнуліна, його з якихось причин депортували. Якось раз він випивав з односельцями і зізнався в скоєному.

“У той день Богдан організував підлітків різати кабелі на покинутій фермі. Мого Юру вдарило струмом, коли він поліз в електрощитову. За їхніми словами, він відразу помер. Вони злякалися. Нікого не викликали, зняли з нього одяг, спалили його, а мого сина відвезли в сусіднє село і закопали на звалищі біля аеродрому. Усі ці роки він лежав там”, – розповідає мама.

Стефанія каже, що дуже часто проїжджала повз те місце і чомусь голова завжди поверталася в бік аеродрому. Але вона й уявити не могла, що там у купі сміття покоїться тіло її дитини.

 

Поліція та добровольці кілька разів прочісували звалище

Мама Юри (стоїть спиною) весь час була присутня на пошуках сина

Сергій показав приблизно місце, де був закопаний Юрій. Усі ці роки він тримав у собі страшну таємницю, але спокою не знаходив. Проте коли до справ взялася поліція і його допитали, Зайнулін незабаром зник.

А Богдан Чорний зараз на заробітках у Нідерландах. У селі живе його дружина і троє дітей.

“Моя невістка зателефонувала йому в Нідерланди, запитала: “Ти знаєш, чому я дзвоню?” Він сказав, що так. Він розповів, що трапилося, обіцяв у вересні приїхати. Не знаю, чи приїде”, – каже мама загиблого.

Мама сподівається на справедливе розслідування
До пошуків Юри підключилися жителі села, волонтери, поліція. Вони перекопували звалище, кожен його сантиметр. Але останки знайшла невістка.

“Ми по кісточках, пальчик за пальчиком, ручки, ніжки – так ми складали його останки. Сина я не поверну, але хоча б поховаю по-людськи, буду знати, де його могила. І дуже сподіваюся на справедливість, що їх покарають”, – каже жінка.

Тепер має бути довга експертиза останків

У поліції Тернопільській області OBOZREVATEL розповіли, що пошуки тривали три місяці. “Спочатку знаходили останки, але вони виявилися не людськими. То оленя, то корови. Це вже треті пошуки були, нарешті знайшли людські кістки. Тепер повинна пройти судмедекспертиза, потім матеріали відправлять на ДНК-експертизу. Потрібно підтвердити, що це саме останки підлітка”, – сказав спікер обласної поліції Сергій Крета.

Правоохоронці допитали одного з учасників подій в Україні, а з другим зв’язалися по відеозв’язку, оскільки він перебуває за кордоном.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 115 – умисне вбивство безвісти зниклого.

Рідні Юрія не можуть знайти відповідь на питання – чому друзі так вчинили? Навіть якщо хлопчика вбило струмом, чому вони не викликали швидку допомогу, не побігли по дорослих? Навіщо спалили його одяг, а тіло відвезли і закопали? Що вони приховували довгих 17 років?

У Стефанії залишився тільки старший син. Через чотири роки після того, як зник Юрій, жінка втратила молодшого сина – він у 16-річному віці помер від діабету.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...