facebook

Долар в Україні досяг рекордної позначки: прогноз НБУ

В Україні курс долара з 14 до 16 серпня знизиться на 10 копійок до 26,6 грн/$ і досягне 13-місячного рекорду. Однак після валюта може трохи подорожчати.

Курс долара в Україні знизився: скільки коштує валюта

Згідно з оцінками НБУ, опублікованими на офіційному сайті відомства, з початку серпня долар подешевшав на 20 копійок. Більшість аналітиків сходяться на думці: гривня буде плавно девальвувати і досягне позначки в 27 грн/$ до 22-му серпня. Серед причин – негативне сальдо торгового балансу. Це означає, що Україна витрачає валюти на імпортну продукцію більше, ніж заробляє на експорті.

Як змінювався курс долара в Україні

І це неминуче призводить до дефіциту на валютному ринку. А чим менше валюти, тим вище її курс. Крім того, на вартість вплинуть:

“Втеча” іноземців з українських облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП). Простіше кажучи, інвестори продають папери за гривні, а за отримані гроші купують долари.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“З початку серпня їх вкладення в ці папери скоротилися на 4,82 млрд грн – до 101,33 млрд. Ймовірно, при сприятливій ринковій ситуації вони планують вийти на міжбанк для придбання іноземних валют. У такому випадку гривня виявиться на початку вересня під тиском”, – пояснив аналітик RoboForex Андрій Гойлов.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...