facebook

Не допомогли дитині після хіміотерапії з крововиливом: медиків звинувачують у загибелі 12-річного хлопчика

Хлопчика привезли вночі, але до ранку жодних маніпуляцій йому ніхто не проводив, стверджують знайомі його родини.

У Харкові у лікарні швидкої та невідкладної допомоги у відділенні помер 12-річний хлопчик. Його доправили з крововиливом через високий тиск після хіміотерапії.

Про це у соцмережі розповіла знайома хлопчика Ірина Гиренко.

За її словами, хлопчика доправили до лікарні швидкої допомоги із 16-ї лікарні з крововиливом у мозок через високий тиск після проходження блоку хіміотерапії.

“Дитина боролася до останнього, він був дуже сильний. З 23:00 1 серпня і до ранку його протримали у відділенні нейрохірургії, не надали жодної екстреної допомоги, його навіть не капали щоб знизити тиск і щоб не утворився згусток. Через те, що не було призначене жодне лікування до ранку дитина мучилася у відділенні, рвала, у неї утворився згусток, який довелося видаляти. Лікар не поспілкувався навіть з лікарем-гематологом дитини, не кажучи про маму, яка його просила рятувати свою дитину, а дотягнув до ранку”, – розповідає Ірина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона впевнена, що якби хлопчику своєчасно надали допомогу, а не втрачали 5 годин, то його можна б було врятувати.

“Ви собі не уявляєте, скільки дитина пережила, як важко діткам і батькам це все витерпіти щоб перемогти страшну хворобу і тим не менше боровся за життя разом з мамою. Він був дуже сильний, а його погубила не є страшною хвороба, а недбалість лікаря, який не надав допомогу”, – пише жінка.

Як прокоментували виданню РЕДПОСТ у лікарні швидкої та невідкладної допомоги, зараз з’ясовують обставини того, що сталося.

“За скаргою про ненадання спеціалізованої медичної допомоги дитині в умовах дитячого нейрохірургічного відділення, для повного і обгрунтованого розгляду питань, піднятих у скарзі, наказом Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради від 09.08.2021 створено комісію, яка розпочала роботу з 10 серпня 2021 року, термін роботи комісії до 20 серпня 2021 року”, – повідомили у лікарні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...