facebook

19-річна породілля раптово загинула після кесаревого: у справі призначили другу експертизу

У молодої жінки виникла алергія на один з препаратів.

19-річна породілля Аліна Чуприна з села Довжик Чернігівського району померла після екстреного кесаревого розтину. Трагедія сталась 18 лютого 2020 року. У молодої жінки виникла алергічна реакція на один з препаратів, який вводять після пологів.

Як повідомляє “Суспільне” з посиланням на пресслужбу поліції Чернігівської області, у діях медиків Чернігівської районної лікарні, де померла жінка, не знайшли лікарської помилки та чекають результатів другої експертизи.

Родичі Аліни дізнались про її смерть за півтори години після операції. Батьки померлої звинувачують медиків у смерті їхньої доньки та не вірять, що Аліна могла просто так померти.

За словами генерального директора медзакладу Дмитра Руденка, лікарі діяли згідно з протоколом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Алергічні проби робляться на антибіотики і інші деякі препарати, де треба робити проби. Хвора не отримувала цих препаратів, тому алергічні проби не робились. Реакція на препарат виникла миттєво”, — сказав лікар.

У поліції кажуть, що комісія судово-медичної експертизи не встанговила даних, які б могли вказувати на наявність недоліків чи лікарських помилок у наданні медичної допомоги породіллі. Тож призначено повторну комісійну судово-медичну експертизу. Наразі поліція очікує на її результати.

Нині справу розслідують за статтею “неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки для хворого”.

У породіллі залишилась дитина, її виховують батьки покійної.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...