facebook

Дівчина була вже синьою: у Грузії під снігову лавину потрапило троє українців

Одна дівчина отримала перелом руки. Зранку 31 серпня на горі Казбек у Грузії під снігову лавину потрапило троє українців: 23-річна Марина та брати-близнюки Марко та Левко.

Про це з посиланням на матір потерпілої альпіністки повідомляє Громадське.

За словами Юлії Будишевської, найбільше потерпіла її донька. Під лавину потрапили Марко і Левко, але повністю засипало лише Марину. “Вона була вже синьою. Потім до них підбігли українці, поляки, які були неподалік і теж сходили на гору. Вони дали їй гарячого чаю, щоб вона трохи відігрілася”, – каже жінка.

Спочатку до альпіністів прилетів російський гелікоптер, але від нього відмовилися. Потім прибув грузинський, за який треба було заплатити. Дівчину шпиталізували до лікарні. Вона отримала перелом руки, а також має опухлість ноги. Українка потребує хірургічне втручання.

Слід зауважити, що речник українського Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомляв, вчора посольство встановило контакт із потерпілими. Додому вони мають прибути зранку 2 вересня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялося, український альпініст Вадим Заскалко вирушив у похід схилами гори Сюпхан в районі Адільджеваз в провінції Бітліс на сході Туреччини. У горах чоловік загубився та поранив щиколотку, намагаючись знайти дорогу, після чого зателефонував друзям, щоб повідомити про це.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...