facebook

Школи в Україні знову закриють: вчителі проігнорували вакцинацію, батьки обурені

Українські школярі в найближчі дні можуть знову перейти на дистанційну форму навчання. Захворюваність на коронавірус знову пішла вгору – і, як прогнозують лікарі, скоро наша країна перейде в “жовту” зону, а там недалеко і до “червоної”.

Більшість шкіл в Україні повернеться на дистанційну форму навчання

Продовжити роботу в такому разі зможуть лише ті навчальні заклади, де вакциновані 80% співробітників. Хоча педагоги не поспішають робити щеплення, багато хто з них продовжує вірити міфам і фейкам про імунізацію.

Детальніше про це в матеріалі OBOZREVATEL.

Вчителі ігнорують вакцинацію
Найближчим часом Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) ухвалить рішення про встановлення “жовтого” рівня епідеміологічної небезпеки в Україні, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Кількість хворих зростає, і 9 вересня в Україні зафіксували приблизно 3600 нових випадків COVID-19, тоді як ще тиждень тому їх було близько 2500.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За правилами “жовтої” зони всі навчальні заклади, в яких щеплено менше ніж 80% співробітників, будуть зобов’язані піти в онлайн.

Скоро школярі знову навчатимуться вдома

В Україні дуже мало шкіл, які можуть похвалитися, що будуть продовжувати навчання в класах. Хіба що навчальні заклади Києва і області, де ще в середині липня, за даними Міносвіти, було щеплено близько 90% педагогів. У більшості регіонів ситуація набагато гірша.

Так, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який недавно пообіцяв виплачувати премії вчителям, які вакцинуються, визнав свою поразку. У всій області є тільки 5 шкіл, де 80% співробітників зробили щеплення. Решта в найближчі дні повернуться в онлайн. Марцінків збирається просити керівництво області дозволити працювати тим школам, де поріг вакцинації близький до 80%.

Не краща ситуація і на Волині. Там у деяких школах вакцинувалися одиниці педагогів. А станом на липень тут були щеплені тільки 10% співробітників шкіл. Влада всіма силами намагається виправити ситуацію.

На Львівщині також із майже 97 тисяч педагогів першу дозу отримали тільки близько 39,5 тисяч, що становить приблизно 40%. За кілька днів вакцинувати ще стільки ж людей не вдасться, тому львівські школярі працюватимуть дистанційно.

У середньому ж, за даними НСЗУ, в Україні вакциновано менше ніж 30% вчителів (із приблизно 800 тисяч педагогів тільки трохи більше за 225 тисяч).

Через педагогів, які не хочуть робити щеплення від COVID-19, дітям знову доведеться вчитися вдома

Батьки вже готуються до дистанційного навчання
Батьки школярів уже в паніці. Багато хто з них насилу пережив минулі локдауни, коли діти навчалися вдома – виникала маса проблем, а успішність різко впала.

“Насправді не всі батьки можуть організувати навчальний процес удома. Про це вже не раз говорили. У сім’ї може бути двоє-троє школярів, а кімната для занять тільки одна. Садять дітей на кухні і навіть у ванній. А що робити?” – обурюється мама 7-класника Вікторія Резніченко з Вінницької області.

“У нас закрили садок і школу. Ми з чоловіком працюємо, як бути? Старшу доньку, яка вчилася тоді в 6-му класі, відвезли до батьків у село, вона звідти вчилася. Інтернет не завжди добре працював, часто заняття вона пропускала. Бабуся за нею стежила, намагалася з нею займатися, але успішність впала”, – розповідає мама з Луганської області Ольга Іванівна.

Школи в Україні знову закриють: вчителі проігнорували вакцинацію, батьки обурені

Також незадоволені й ті, у кого є учні молодших класів, їх доведеться водити на уроки, адже 1-4-ті класи навчатимуться в школі. А ось старших братів і сестер треба залишати вдома.

“Одного зранку буду збирати і вести на уроки, другий залишиться сам, як він там під’єднається до інтернету і почне займатися – не знаю, дуже незручно”, – каже мама з Харківської області Ірина Колісниченко.

Звичайно, багато батьків звинувачують педагогів у тому, що ті вчасно не вакциновані. “Їх почали колоти вже з весни! Їм першим робили Pfizer, коли він ще був дефіцитом. При цьому наша класна керівниця носом крутила, їй бачте було шкода свій імунітет. Тепер ми знову будемо вдома з дітьми сидіти, а вона зарплату отримувати!” – обурюється Ірина Володимирівна з Івано-Франківської області.

Батьки на форумах влаштували перекличку – в яких містах уже попередили, що з понеділка буде дистанційка.

Школи в Україні знову закриють: вчителі проігнорували вакцинацію, батьки обурені

 

Школи в Україні знову закриють: вчителі проігнорували вакцинацію, батьки обурені

Школи в Україні знову закриють: вчителі проігнорували вакцинацію, батьки обурені

Школи в Україні знову закриють: вчителі проігнорували вакцинацію, батьки обурені

Школи в Україні знову закриють: вчителі проігнорували вакцинацію, батьки обурені

“У нас у деяких класах у школі вже дистанційка, тому що є хворі на коронавірус”, – повідомляє мама з Києва.

“Нам в Одесі вже повідомили, що з понеділка буде дистанційка”, – пише інша мама.

А батьки з Кривого Рогу, Дніпра, Харкова поки про те, що школи можуть закрити, нічого не знають. Але багато хто чекає батьківських зборів та інформації від вчителів.

Учителям і викладачам, як і решті українців, варто якомога швидше вакцинуватися. Адже нова хвиля коронавірусу вже починає накривати країну, про що свідчить офіційна статистика. Інакше уникнути зростання смертності та нового локдауну не вдасться.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...