facebook

Рекетир вимагав у жінки і її чоловіка 250 тис. доларів: небайдужих просять розголосу

У неділю, 12 серпня, в Тернополі правоохоронці затримали членів злочинної групи Богдана Корильчука, онука колишнього керівника обласної Держфінінспекції та ексдепутата Тернопільської міської ради упродовж шести скликань, власника ТДВ «Зелене господарство» Івана Панцьо.

Зловмисники вимагали 250 тисяч доларів у відомого в Тернополі підприємця, виробника ковбаси – Олега Юника.

За даними видання Politerno, уролог за фахом Богдан Корильчук у свої 25-26 років жив на широку ногу: шикарні авто, водій-охоронець, шалені витрати. Будучи онуком дуже заможного чоловіка, Богдан намагався вести самостійну але сумнівну діяльність, яка, в основному, зводилась до грошових позик в успішних бізнесменів. Йшлося про суми у десятки тисяч доларів. Гроші бралися в одних місцях і поверталися в інші. Після того, як коло замкнулося і на місці яскравого життя утворилася величезна діра, у ситуацію були змушені втрутитися рідні Богдана. Батьки, які теж мають безпосереднє відношення до Зеленбуду, швидко розрахувалися за усіма боргами сина. Кошти були повернуті й Олегу Юнику, одному з кредиторів.

Але на початку літа з бізнесом підприємця почали відбуватися дивні речі. Спочатку загорівся один з кіосків пана Олега на вулиці Чалдаєва. Обгоріла поверхня однієї сторони МАФу і власник відразу не запідозрив умисного підпалу. Спершу чоловік допустив коротке замикання. Та все ж звернувся до правоохоронців, які, дослідивши запис з камер відео-спостережень, виявили на ньому чоловіка, який, власне, і спричинив займання. Це добре видно на відео.

Через кілька днів на вулиці 15 Квітня, біля цілодобового «Сільпо», невідомі підпалили ще один кіоск Юника. Прихована камера відзняла, як через витяжку в приміщення затікає рідина і згодом спалахує вогонь. На цей раз злочинці до справи підійшли більш ретельно і кіоск згорів повністю. Збитки сягнули 800 тисяч гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А ще за кілька днів до Олега Юника подзвонили. Невідомий чоловік російською мовою попередив, щоб підприємець приготував 250 тис доларів у біткоїнах, інакше – «об’єкти будуть горіти і постраждає сім’я».
Через кілька днів вимагачі подзвонили до вагітної дружини підприємця – Христини Юник. Знову російськомовний чоловік попередив про гроші і згадав про якусь інструкцію. Пригрозив наслідками в разі відмови заплатити.

Згодом на мобільний телефон Олега Юника надійшло повідомлення, у якому вкотре згадувалася сума у 250 тисяч доларів. Зловмисник нагадав про підпали кіосків і попередив – якщо підприємець не бажає подальших майнових втрат, то мусить заплатити.

Після згаданих дзвінків та повідомлення з погрозами, Олег Юник звернувся до правоохоронців, котрі швидко вичислили усю злочинну групу. Спочатку була встановлена особа, що здійснювала дзвінки з погрозами. Нею виявився водій-охоронець Богдана Корильчука, мешканець Білої Церкви. Далі правоохоронці вийшли на самого Богдана і вінницького палія кіосків. У Корильчука була вилучена сім-карта, з якої надсилалося повідомлення Юнику. Ще одному тернопільському товаришу Корильчука вдалося уникнути затримання, зараз його шукає поліція.

На своїй інстраграм-сторінці (kristinayunyk) Христина Юник просить розголосу, адже вимагачі можуть вийти під заставу, а справа може затягнутися на роки:

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...