facebook

Українець з Польщі намагався завезти в Україну 2,5 тис. наркотичних таблеток

Сьогодні, 14 вересня, в пункт пропуску «Краківець-Корчова» із Польщі прибув автомобіль Volkswagen Passat, яким керував 41-річний мешканець Львівщини.
Під час огляду легковика працівники Львівської митниці, спільно з співробітниками УСБУ у Львівській області та прикордонниками виявили в авто 2520 таблеток медичного препарату Acatar Acti-Tabs.

210 блістерів були приховані в конструктивних порожнинах легковика. Товар, загальною вартістю майже 60 тис. гривень, вилучено.
Повідомлення про цей факт скеровано до правоохоронних органів. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання правової кваліфікації злочину.
Довідково: у складі таблеток Акатар Акти-Табс міститься діюча речовина псевдоефедрин, що має наркотичну дію та може стимулювати центральну нервову систему.
Окрім того, що відповідно до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000р №770, псевдоефедрин внесено до списку прекурсорів, обіг яких обмежено і стосовно них встановлюються заходи контролю. Відтак, вищевказані лікарські засоби повинні переміщатися через митний кордон України лише за наявності рецепта і в обмежених кількостях.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...