facebook

Замість стареньких тролебусів – сучасний європейський транспорт (ВІДЕО)

Міська влада підписала угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку на закупівлю 40-ка автобусів-рогачів.

trolejbusy

Замість стареньких тролебусів – сучасний європейський транспорт. Міська влада підписала попередню угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку на закупівлю 40-ка автобусів-рогачів на умовах кредитування. Сума фінансування згідно з домовленостями сягає 8-ми мільйонів євро. В тому числі грантових коштів.

Модернізація комунального транспорту спільно з ЄБРР відбувається по всій Україні, розповідають кредитори. На цю програму виділено понад 100 мільонів євро. Деякі міста вже відчули переваги оновлення комунального автопарку. Адже новенькі тролейбуси оснащені всім необхідним для комфорту пасажирів. В тому числі враховано потреби маломобільних груп. Сучасні машини екологічні. Дозволяють суттєво економити пальне. Якщо обидві сторони угоди виконають зобов’язання, то нові тролебуси з’являться на міських вулицях вже наступного року.

Закупівля нових тролебусів дозволить повністю покрити мережу громадських перевезень, які облуговує «Електроавтотранс», запевняє його дирекцїя. Наявні автобуси-рогачі експлуатуються тут понад 30-ть років. Деякі з них вже не підлягають ремонту.

Між тим, в мерії анонсують наступне розширення тролейбусної мережі. Нові маршрути охоплять обласну лікарню, що в “Пасічній”, та мікрорайон “БАМ”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Віра Лутчин, Сергій Царик. Новини на “Вежі”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...