facebook

Дожити до пенсії тепер взалі реально? В Україні підвищили трудовий стаж. Далі гірше!

З жовтня в Україні підвищили вимоги до наявності мінімального трудового стажу. Тепер, щоб вийти на заслужений відпочинок, потрібно відпрацювати не менше 26 років.

Hands of the old woman – 85 years age. 70 years works in collective farm. Russia.

Про це в інтерв’ю одному з телеканалів розповіла заступник начальника Головного управління пенсійного фонду в Дніпропетровській області Наталія Корнійчук.

За її словами, тим громадянам, кому не вистачає стажу, будуть платити мінімум.

Також фахівець зазначила, що вимоги до наявності стажу відбуватимуться щорічно – до тих пір, поки в осіб, які виходять на пенсію, він не досягне 35 років. Звичайно, при цьому мова не йде про тих, хто працював у шкідливих умовах.

«Законодавством передбачено також і призначення пенсій в 63 роки, але при наявності меншої кількості страхового стажу. На сьогоднішній день право на призначення пенсій в 63 роки мають ті особи, у яких стаж становить менше 26 років, від 16 до 26 років», – розповідає Наталя Корнійчук.

Нагадаємо, що для того, щоб новий пенсіонер міг почати отримувати виплати і підтвердити пенсійний стаж, йому знадобиться кілька документів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перш за все, це трудова книжка (а на підставі її записів і інших документів – довідки підприємств, установ і організацій), а також відомості з держархівів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...