facebook

“Неймовірна історія”: дівчина запросила на своє весілля хірурга, котрий витяг її із коми (ФОТО)

Дитячий нейрохірург Михайло Ловга нещодавно повернувся з дуже унікального і непересічного для нього свята. Адже саме жахлива трагедія звела його із сім’єю та їхньою донькою

Як інформує “Вісник”, Михайло Ловга щиро дякує цьому неймовірному сімейству за можливість порадіти великій перемозі в такий спосіб.

“Як зараз пам‘ятаю… Дзвінок посеред ночі невролога однієї з районних лікарень, який повідомив про молоду дівчину, яка постраждала в результаті дорожньо-транспортної пригоди. І отримана інформація від чергового лікаря змусила мене, тоді ще зовсім юного нейрохірурга, вимагати максимально швидкого транспортування хворої до нашої лікарні і уже планування потенційної операції. Адже, зі слів лікаря, відбулася повторна втрата свідомості, що для нас, нейрохірургів, є червоним прапорцем або іншими словами – високо вірогідним свідченням притиснення структур головного мозку. А це в свою чергу означає, що часу на порятунок життя залишається дуже мало.

Доставили пацієнтку без свідомості близько 6-ї ранку, встиг тільки батькам повідомити, що необхідна термінова операція, не було часу пояснювати будь-які деталі. Бо з кожною наступною хвилиною ризик померти ставав вищим і вже добігав просто точки неповернення”, – розповів лікар.

Далі ж – дуже складний процес лікування: дві складні операції на головному мозку, трахеостомія, два тижні в комі без будь-яких ознак покращення. Михайло Ловга щодня приходив до пацієнтки. Ніхто не вірив, що все вийде. Тільки батьки не втрачали віри.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після двох тижнів тяжкої боротьби, пацієнтка прийшла до свідомості. Лікар каже, що перший усвідомлений погляд неймовірно сильної дівчинки ніколи не зможе забути. Потім складний і тривалий процес відновлення (2 місяці дитина провела в лікарні), реабілітації, але це вже більше радісний час, бо найважче залишалось позаду.

І от через 5 років неочікуваний дзвінок – “Михайло Іванович, це Марія, вибачте, що турбую у вихідний. Хотіла запросити Вас на весілля!”.

“Я, звичайно, погодився. Але потім трохи сумнівався, чи варто мені їхати, адже асоціації зі мною не про найприємніші часи. Не хотілося в день весілля нагадувати про ту страшну трагедію… Але повторний дзвінок батька за кілька днів і його відповідь на мої сумніви – “ми би Вас не запрошували, якби не хотіли бачити”. І от минулої п’ятниці, відразу після важкої операції я вдягнув піджак і проїхав 150 км, щоб таки привітати цю тендітну на вигляд, але неймовірно сильну і мужню дівчинку Марію з її неймовірним днем! Не можу описати, що я відчував в той момент, коли зайшов до переповненого залу посеред розпал весілля, які емоції мене переповнювали, коли я вітав наречених, а біля мене стояли її щасливі батьки зі сльозами на очах…

Це неймовірні відчуття. Було дуже незручно чути слова від усіх хором “Дякуємо”, адже такий результат лікування – це важка робота усього персоналу. Цей момент я теж не забуду ніколи. Як і ціле весілля, адже слів подяки від багатьох родичів ще звучало багато, а батько нареченої не давав мені ні хвильки спокою, делікатно опікуючи і пригощаючи усіма смаколиками і алкоголем!”, – ділиться неймовірної події лікар.

“Саме такі випадки “підживлюють” нас, лікарів, і надають сили і бажання рухатись в правильному напрямку. Впевнений, Марія достатньо настраждалась, щоб далі тільки насолоджуватись щасливому і радісному сімейному життю! П.С. Свідомо не пишу прізвищ і не виставляю детальних фото, ті хто потрібно знають про кого йдеться!”, – завершив розповідь лікар.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...