facebook

Д. Ламза: ніхто не хоче йти в освіту або школа без учителів

Автор: Дмитро Ламза, директор спеціалізованої школи № 210, м. Київ.

Не можу мовчати, важко підбирати слова…

Цим дописом хочу звернутися до центральної влади!

Україна перебуває в кризовій ситуації щодо кількості вакансій на посади вчителя. У кожній освітній групі тільки й бачиш, що хтось шукає кандидатів. Кандидатів – це гучно сказано. Хоча б когось, хто може викладати той чи інший предмет.

Упродовж цього навчального року директори шкіл в «активному пошуку» вчителя, людини, яка буде працювати для дітей. Я особисто за літо провів велику кількість співбесід, але більша частина кандидатів зазнавала фіаско. І не тому, що я перебираю спеціалістами, а тому, що людина не зможе прожити на 5200 гривень. Наголошую, це зарплата молодого вчителя, який має «серце віддавати дітям».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ситуація критична! Педагогічні університети ледве зібрали (заманили) студентів навчатися! Ніхто не хоче йти у освіту. Навіть ті, які вступили, до школи не прийдуть.

Від Кабінету Міністрів немає жодних дій щодо підвищення значимості професії вчителя. Обіцяні виплати молодим вчителям залишаються обіцянками. З кожним днем освіта втрачає своїх лідерів, а на заміну ніхто не приходить.

Уявіть, що буде, якщо всі «старожили» підуть на заслужений відпочинок….. Стає лячно від самої думки про це!

Панове! Ми можемо постійно критикувати педагогів, але ситуація з кожним днем загострюється і набирає шалених обертів. Прийде час, коли в школі не буде кому викладати.

Якщо ми разом будемо про це кричати і передавати один одному інформацію, ми зможемо донести її до посадовців.

Маю риторичне питання: як можна прожити на 5265 грн? Молодий педагог не має тих надбавок, які мають досвідчені вчителі. Як їм жити? Хто далі буде працювати?

Поширюйте дану інформацію, і давайте разом закриємо всі педагогічні вакансії в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...