facebook

Загиблого в Польщі українця доправили додому з “тоннами гриму” на обличчі: батько розповів деталі

Тіло Дмитра Никифоренка, який помер в польському витверезнику після знущань поліцейських, доправили на батьківщину в Україну. Рідні розповіли, що на його обличчя було нанесено дуже багато гриму.

Про це батько загиблого Сергій Никифоренко розповів “Фактам”. Чоловік підкреслив, що батькам не дали навіть обійняти і поцілувати сина в труні під час прощання.

“Мовляв, триває слідство, тіла ще не можна торкатися”, – пояснили він.

Никифоренко додав, що доправка тіла з Польщі обійшлася приблизно в чотири тисячі євро.

Він також подякував за допомогу колективу немирівського ліцею № 2, де навчався син, його однокласникам, друзям, колегам і землякам з Миколаївської та Вінницької областей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Діма відкладав гроші на весілля, а вийшло, що на похорон. Головним для нас було зняти з сина клеймо наркомана і алкоголіка”, – розповів батько.

Дмитро Никифоренко під час служби.

Він уточнив, що син з дитинства займався спортом – стріт воркаутом (силова гімнастика і види на перекладині і брусах) – і був одним з найактивніших атлетів.

“Хлопці навіть виступали в Києві на Х-факторі. Ними пишався весь Немирів. Син не мав шкідливих звичок. Після школи закінчив будівельний технікум за спеціальністю “обслуговування газового господарства”, потім – університет. Відслужив півтора року в Національній гвардії України в Харкові. Якби він був наркоманом чи алкоголіком, як згодом його обмовили деякі польські журналісти, чи зміг би успішно вивчитися і приблизно відслужити в підрозділі, де дуже високі вимоги”, – обурюється Никифоренко.

Дмитро Никифоренко.

Чоловік додав, що Дмитро ніколи не порушував трудової дисципліни та техніки безпеки.

У листопаді він планував одружитися зі своєю дівчиною, а також восени повинен був отримати офіційний статус в Польщі.

Раніше OBOZREVATEL писав, що в польському Вроцлаві 30 липня помер 25-річний українець Дмитро Никифоренко. Хлопець повертався додому, коли його затримали місцеві правоохоронці. Як наслідок його доставили у витверезник, де він помер. Польська газета опублікувала розслідування, в якому говорилося, що поліцейські поводилися невиправдано жорстоко. Згодом їх відсторонили від роботи і почали перевірку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...