facebook

Школярі в Україні зможуть щомісячно отримувати по 1000 гривень

Стипендії за відмінне навчання зможуть отримувати не лише студенти, а й школярі. Щомісячну допомогу отримуватимуть діти, які мають високі досягнення у навчанні та є переможцями і призерами міжнародних, всеукраїнських та міських предметних олімпіад.

Поки що йдеться лише про київських школярів. Київрада виділила гроші 100 обдарованим дітям, які вже з цього навчального року отримуватимуть стипендію від Київської міської ради в розмірі 1000 грн.

Президентські стипендії в розмірі 10 тисяч гривень отримають учасники ЗНО, які отримали найкращі результати, а переможцям міжнародних олімпіад держава з 2021 року виплачуватиме по 100 тисяч гривень, розділивши цю сумму на частини.

З Фонду глави держави також планується виділити гроші на надання студентам грантів на навчання в закордонних навчальних закладах для підготовки магістрів і PhD. Кошти Фонду можуть направлятися і на залучення іноземних висококваліфікованих викладачів і тренерів для навчання українських студентів в пріоритетних галузях, де потрібно посилити рівень підготовки фахівців.

Як відомо, розмір стипендій в Україні збільшився, але отримує їх приблизно 40-45% студентів, які навчаються за держзамовленням, а згідно з новою постановою отримувати виплати від держави будуть лише 35-40%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для учнів закладів професійної (професійно-технічного) освіти стипендію підвищать з 490 до 1250 грн; для студентів закладів професійної освіти, які отримують освітньо-кваліфікаційний рівень “молодший спеціаліст”, освітньо-професійну ступінь “професійний молодший бакалавр”, освітню ступінь “бакалавр” – з 980 до 1510 грн; для студентів вищих навчальних закладів, наукових установ, які отримують освітню або освітньо-професійну ступінь “молодший бакалавр”, освітні ступеня “бакалавр”, “спеціаліст” або “магістр” – з 1300 до 2000 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...