facebook

Українські браконьєри підстрелили рідкісного червонокнижного птаха, який прилетів із Фінляндії

В Івано-Франківській області браконьєри вбили скопу – рідкісного птаха, занесеного до Червоної книги України. Про це повідомив заступник директора Галицького національного природного парку Володимир Бучко на своїй сторінці у Facebook.

Пернатий прилетів до нас із Фінляндії. Там він перебував на обліку та під охороною, а в Україні на нього чекали дикі варвари з рушницями.

“Знову у мисливських угіддях вбивають рідкісних птахів. Скопа (ЧКУ) підбита браконьєрами 5 вересня на риборозплідних ставках в околицях с. Мижріччя, Долинський р-н, Івано-Франківська обл. Кільце металічне – Музею зоології Хельсенкі (Фінляндія) М-74967. Кольорове жовте – TAN”, – написав Бучко.

Від отриманих поранень рідкісний птах згодом помер.

“Це молодий птах, який прожив дуже мало, був закільцьований поблизу селища Джоутса (Фінляндія) ще пташеням 22 червня цього року”, – розповів керівник нацпарку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Безглузде вбивство живої істоти викликало хвилю обурення в мережі. Дописувач Степан Петраш навіть пообіцяв винагороду у 1000 доларів тому, хто вкаже ім’я браконьєра.

Скопа – хижак, харчується здебільшого рибою.За даними Вікіпедії, зараз в Україні живуть не більше двох пар скоп. Птаха занесено до Червоної книги України, Конвенції з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни та флори, Боннської та Бернської конвенцій.

Фото Володимира Бучка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...