facebook

У Львові 18-річна дівчина померла після ринопластики

Винним визнали лікаря анестезіолога

Львівський апеляційний суд підтвердив вирок лікарю-анестезіологу, якого обвинувачували у неналежному виконанні професійних обов’язків, які призвели до смерті 18-річної пацієнтки після пластичної операції на носі.

Інцидент трапився ще у серпні 2015 році. Тоді дівчина прийшла у Львівську міську косметологічну лікарню, що на проспекті Чорновола, на ринопластику.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті дівчини стала гостра дихальна недостатність, яка розвинулась внаслідок аспірації крові в респіраторний відділ легень. До останнього призвело своєчасно не проведене відсмоктування вмісту трахеї та бронхів, що спричинило тяжкі наслідки для хворої.

Лікар у суді свою провину заперечував, мовляв, після операції пацієнтка самостійно не дихала, тому він продовжував вентиляцію легень та допомагав їй дихати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Приблизно через 30 хвилин після завершення операції у дівчини з’явились поодинокі самостійні вдихи, але їй продовжували допомагати дихати.

Після цього випадку у Львівській ОВА при департаменті охорони здоров’я створили спеціальну комісію. Її члени заявили, що якість медичних послуг, які надавав лікар, були незадовільними, а смерті можна було уникнути. Окрім того, медична документація велась некоректно, а причиною летального випадку була реакція на один із медикаментів.

Відтак Львівський апеляційний суд підтвердив вирок Шевченківського райсуду Львова, за яким лікаря визнали винним у неналежному виконанні професійних обов’язків.

Проте через закінчення термінів притягнення до відповідальності чоловіка звільнили від покарання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...