facebook

“Один залишився гуляти, Саню”: Віталій Кличко натякнув Усику на бій за звання абсолюта (відео)

Мер Києва хоче, щоб всі чотири найпрестижніші пояси хевівейту повернулися до України.

Легенда світового боксу, а нині міський голова Києва Віталій Кличко тепло привітав свого співвітчизника Олександра Усика з перемогою над британцем Ентоні Джошуа і завоюванням титулів IBF, WBO, WBA і IBO в надважкій вазі.

Кличко-старший у компанії колишнього головного тренера футбольної збірної України Андрія Шевченка опублікував відео з роздягальні Усика, а також особисто звернувся до Олександра. Відео цього моменту з’явилося в Мережі.

“Назад до України всі пояси повернув. Один залишився гуляти, Саню. Один WBC гуляє”, – сказав Кличко. “Твій, Віталію”, – крикнув хтось із натовпу.

Перемігши Джошуа, Усик забрав пояси за трьома найпрестижнішими боксерськими версіями з чотирьох – IBF, WBO, WBA, а також другорядний титул IBO. Четвертий головний чемпіонський пояс – WBC – належить кривднику Володимира Кличка британцю Тайсону Ф’юрі, який 9 жовтня захищатиме його в бою з американцем Деонтеєм Вайлдером.

Щоб стати абсолютним чемпіоном світу, необхідно заволодіти поясами за 4 основними версіями.

Віталій Кличко володів поясом WBC від 2004 до 2005 року та від 2008 до 2013 року. У 2011 році брати Клички встановили історичне досягнення – на двох вони зібрали всі чотири головні чемпіонські пояси надважкого дивізіону. Віталій володів титулом WBC, а Володимир рештою – WBO, IBF і WBA.

Усик переміг Джошуа одноголосним суддівським рішенням – 117-112, 116-112 і 115-113. В останньому раунді українець був близький до того, щоб нокаутувати британця, але Джошуа врятував фінальний гонг, який пролунав на 5 секунд раніше.
Усик відібрав у Джошуа титули IBF, WBO, WBA і IBO в надважкій вазі. Олександр став чемпіоном світу у другій для себе ваговій катерії. Раніше він зібрав усі чотири найпрестижніші пояси в крузервейті.
Для 34-річного Усика це був 19-й поєдинок у професіоналах. У його активі 19 перемог.
На рахунку 31-річного Джошуа 26 боїв. Британець здобув 24 перемоги і зазнав 2 поразок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...