Categories: Події

Українка через мільйони чоловіка-іноземця “здала” його бандитам: деталі гучної справи

В Одесі завершено досудове розслідування резонансної справи про викрадення й катування іноземців. У громадянина Греції, якого разом із племінником два місяці тримали в полоні, злочинці “вибили” близько 20 мільйонів гривень і шість елітних квартир.

Слідство вважає, що організаторами були дві людини: це цивільна дружина іноземця – власниця салону краси в Миколаєві, і кримінальний “авторитет”, якого нещодавно розстріляли в Одесі.

Детальніше про гучний злочин читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Знайомство на Кіпрі
Грецький бізнесмен Ніколас Папаніколау познайомився з Вікторією Росляковою кілька років тому на Кіпрі, коли вона нібито була танцівницею в нічному клубі. Коли жінка сказала, що завагітніла, чоловік зрадів.

Він приїхав з Афін до Миколаєва, де жила Вікторія, і купив там будинок. Також дав цивільній дружині гроші на те, щоб відкрити салон краси. Все це було оформлено на Вікторію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У жінки вже була дочка від першого шлюбу, а від грецького бізнесмена вона народила сина Луку (зараз хлопчикові чотири роки). Вікторія, за словами Папаніколау, не бідувала – забезпечений іноземець щомісяця давав їй на життя по п’ять тисяч євро. Сам же жив на дві країни.

Що пішло не так в їхніх стосунках – невідомо. Але в соціальних мережах Вікторії Рослякової, в яких вона постила безліч фото і відео, не було жодних згадок про цивільного чоловіка – батька її дитини.

За даними джерела OBOZREVATEL у слідстві, Вікторія і Ніколас жили разом нібито до кінця 2020 року, а в січні 2021-го посварилися. Можливо, після того, як остаточно зіпсувалися стосунки, жінка зрозуміла, що розраховувати на забезпечене майбутнє годі, й пішла ва-банк.

План розробила разом з “авторитетом”
Як розповіла OBOZREVATEL речниця Одеської обласної прокуратури Ірина Коваленко, в січні 2021 року жінка познайомилася з бандитами.

“Приблизно в середині січня 39-річний чоловік (у подальшому він очолив збройну організовану групу (банду) і його 31-річний друг познайомилися з 36-річною мешканкою Миколаєва. Вони разом ухвалили рішення заволодіти грошима і нерухомістю її цивільного чоловіка – громадянина Грецької Республіки. Жінка надала інформацію щодо значних статків грека і про наявність у нього квартир в Одесі. Також сказала про те, що її чоловік і його племінник зараз перебувають у цьому місті”, – розповіла речниця.

Організатор, за даними слідства, разом із жінкою розробив план і взявся до створення на території Одеси озброєної організованої групи, кожен з учасників якої виконував відведені йому ролі та функції.

“Протягом місяця лідер банди, уродженець Біляївського району, здійснив низку запланованих організаційних та підготовчих заходів. Придбав необхідну зброю, обрав з-поміж добре знайомих йому осіб учасників злочинної групи, котрі володіють необхідними здібностями і навичками”, – додала Коваленко.

А 17 лютого 55-річний Ніколас Папаніколау і його 27-річний племінник Апостол Апостолас в Одесі зустрілися з Вікторією Росляковою. Як розповідав миколаївським журналістам згодом її цивільний чоловік, Вікторія заявила йому: мовляв, хочеш побачити сина, давай зустрінемося в Одесі.

Однак у квартирі чекало п’ятеро бандитів у масках-“балаклавах”, вони скрутили іноземців, закували в наручники, а потім вивезли в Миколаїв – у той самий будинок, який придбала Рослякова на гроші її цивільного чоловіка.

Там іноземців переконували віддати всі кошти і переписати нерухомість, катували… Для оформлення їх привозили до Одеси. Під тиском греки переказали викрадачам зі своїх рахунків 600 тисяч євро і переоформили на Вікторію Рослякову шість елітних квартир в Одесі.

У прокуратурі Одеської області кажуть, що 36-річна мешканка Миколаєва була співорганізаторкою і безпосередньо брала участь у скоєнні злочинів, діючи згідно з планом і відведеною їй роллю.

“При цьому розділяла роль лідера банди, що проявлялося у виборі об’єктів нападу і управлінні діями інших учасників банди. Також вона заволоділа грошима потерпілих і майновими правами на нерухомість”, – повідомила Ірина Коваленко.

Крім того, за словами спікера, будучи єдиним членом банди, який вільно володіє англійською мовою, жінка перекладала цивільному чоловіку і його племіннику вимоги членів банди і залякувала жертв.

За інформацією джерел OBOZREVATEL, лідером банди був одеський підприємець Олександр Рошко, більш відомий у кримінальному світі як “Ляма” (нібито займався рейдерством і контрабандою). Чоловіка застрелили 26 березня в Одеській області (до речі, в його автомобілі виявили цілий арсенал зброї), а в цей час двоє греків продовжували залишатися в полоні.

Звільнили жертв банди з полону в квітні: греки обіймали поліцейських і цілували їм руки – чоловіки вже не надіялися вижити.

У тому, що Вікторія була організаторкою викрадення, тортур і т.д., переконаний і Ніколас Папаніколау.

“З абсолютною впевненістю можна сказати, що все це організувала Вікторія. Тому що вона була єдиною людиною, яка знала все про мій фінансовий стан, а ті мафіозі, які були з нею разом у цій організації, не могли знати жодних деталей”, – стверджує постраждалий.

Сама ж бізнесвумен каже, що якісь люди нібито змусили її все це зробити.

“На мене вийшли люди, мафія, і вони мене примусили дати інформацію про чоловіка і бути перекладачем”, – заявила Рослякова в суді.

За її словами, вона шкодує, що не звернулася до поліції, але ці люди говорили, що у них є зв’язки в правоохоронних органах і що Папаніколау депортують. За словами Рослякової, злочинців вона не знає, а бачила їх тільки в масках.

За незаконне позбавлення волі, тортури, розбій та вимагання п’ятьом фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі. Але остаточну крапку в справі поставить суд.

Саша

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

9 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

9 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

12 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

13 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

15 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

17 години ago