facebook

Про критичну ситуацію в Міненерго заявив Насалик

Ситуація в Міненерговугілля на сьогоднішній день критична. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

img_3453_650x410

“Мене підтримали наші європейські партнери, вони виділяють кошти, і ми будемо робити загальний фінансово-виробничий аудит всієї структури Міністерства енергетики та вугілля.

Ситуація на сьогодні критична, я вам чесно кажу, починаючи від того, що заблоковано всі рахунки, вже більше півроку, навіть “Енергоатому”, а це основа енергетичної системи України, і рахунки не працюють, додає LB.ua. Заблоковано рахунки “Центренерго”, йдуть судові рішення, навіть міністерство і те заблоковане, не може оплачувати електроенергію”, – заявив міністр.

За його словами, внутрішня заборгованість склала більш як 30 мільярдів. “Чи можемо ми реформувати енергетичний сектор, коли 30 мільярдів заборгованості? Тому я зараз активно працюю для того, щоб розшити бюджетні заборгованості і залишити комерційні борги. Коли з’являться комерційні борги, то всі зрозуміють, яка їх природа створення та хто за ними стоїть”, – зазначив Насалик.

Як повідомлялося раніше, уряд планує продати Центренерго в рамках приватизації згідно з меморандумом МВФ. У серпні минулого року проти Центренерго відкрили кримінальну справу за підозрою в ухиленні від сплати податків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...