facebook

“Сало, як золото”: чому ціни на популярний український продукт б’ють рекорди

Улюлений продукт багатьох українців – сало, протягов останніх кількох місяців зросло у ціні. Скоро із звичного продукту, воно перетвориться на делікатес.

Експерти зазначають, що ближче до нового року сало подорожчає ще більше. Перший різкий стрибок у ціні на цей м’ясний “делікатес” відбувся навесні цього року. А зараз, у тернопільських магазинах ціни на сало шокують. Тонке сало коштує майже по 60 гривень за кілограм, а за краще продавці просять до 150 гривень за кілограм.
“Сало дуже виросло в ціні, так як підвищилася ціна живої ваги”, – розповідає продавець cвинини.
Експертка по свинарству Асоціації тваринників України Ольга Махно зазачає, що ринок свинини в Україні, який переважно підтримується за рахунок приватного сектора, в цьому році зазнав великих втрат.

“Причин цього кілька: зростання цін на корми, зростання тарифів на енергоносії, подорожчання транспортних витрат. Все це в підсумку призвело до зростання собівартості свинини і сала зокрема. Перебиває ціну українським виробникам також дешевий імпорт, який значно менше коштує, ніж наш вітчизняний продукт. Отже, за прогнозами експертів, ціни на сало не будуть знижуватися – для цього немає ніяких передумов. Навпаки, ближче до новорічних свят сало неминуче додасть в ціні ще від 5 до 10 відсотків”, – зазначила Ольга Махно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...