facebook

Систематично знущався: в Італії чоловік позбавив життя дружину-українку та втік з країни

В Італії чоловік жорстоко вбив свою дружину-українку та втік. Поліція оголосила злочинця в міжнародний розшук. Про це повідомляє “Суспільне”.

Слідство встановило, що 32-річна уродженка Чернівецької області Злата Загорюк проживала в італійському місті Форлі разом зі своїм 38-річним чоловіком Олександром.

Українку знайшли мертвою 7 липня 2019 року у власному будинку, у власному ліжку. На тілі загиблої були виявлені рани і синці. В результаті експертизи було встановлено, що дівчина загинула від травми голови, яку отримала кількома днями раніше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Підозрюваним став чоловік загиблої Олександр. В ході розслідування виявилося, що Злата протягом декількох років регулярно піддавалася домашньому насильству. Дівчина відмовлялася звертатися в поліцію через те, що у них з Олександром була зпільна дитина.

Суд постановив визнати Олександра винним у смерті дружини і засудив до 16 років позбавлення волі, однак, чоловік втік з країни. Зараз поліція оголосила злочинця в міжнародний розшук. Крім Олександра до справи виявилися причетний компаньйон його матері, який допомагав злочинцю втекти з Італії в Україну.

Сусіди Злати були дуже стривожені тим, що трапилося. Так, місцеві жителі створили сторінку в Facebook, присвячену загибелі українки. Там активісти публікують пости і фото зі Златою, а також закликають громадськість звернути увагу на тему домашнього насильства. Вони також приходили під будівлю суду з плакатами на підтримку дівчини.

Італійське видання Forli Today пише, що постраждала збирала фотодокази домашнього насильства з боку чоловіка. Моторошні фото, долучені до матеріалів справи, активісти опублікували в Facebook.

“Ці фотографії були зроблені Златою за кілька днів до смерті, видно, що вона хотіла залишити докази того, що їй довелося пережити. Олександр Загорюк, ти добре знаєш, що ти зробив, ти вбив матір свого сина, ти вбив її, і тепер ти ведеш хороше життя в Україні, але це не триватиме довго!”, – висловилися на підтримку дівчини жителі Форлі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...