facebook

Вчителі закликали терміново перенести дату відсторонення через щеплення: чому і на скільки

Вчителі просять перенести дату відсторонення вчителів, які не вакцинувались від COVID-19. Головний аргумент освітян – ризик зриву роботи шкіл.

Про це йдеться у зверненні центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки до Кабінету міністрів, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки.

У профспілці наголосили, що з кожним днем усе більше працівників шкіл роблять щеплення від коронавірусу. Але через наказ МОЗ про відсторонення з 8 листопада невакцинованих освітян “виникла складна ситуація”.

“Це може спричинити непередбачувані ситуації, які призведуть до порушення вимог щодо створення необхідних умов для перебігу освітнього процесу”, – зазначається у зверненні.

У профспілці вчителів навели кілька прикладів, що може відбуватися у школах із 8 листопада:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

не буде можливості обслуговувати котельні;

не буде кому працювати у шкільних їдальнях;

будівлі шкіл залишаться без охорони;

школи не зможуть знайти заміну відстороненим вчителям.

Тому Профспілка працівників освіти і науки звернулась до Кабміну, МОЗ та МОН із проханням перенесення терміну, коли набуде чинності наказ про відсторонення невакцинованих вчителів. Пропозиція вчителів – щоб він запрацював не раніше ніж 8 грудня.

У профспілці також навели юридичне обґрунтування. Владі пригадали статтю 32 Кодексу законів про працю (КЗпП), де йдеться про те, що повідомляти працівників про зміну істотних умов праці потрібно не пізніше ніж за два місяці.

“Профспілка працівників освіти і науки України вбачає за необхідне термінове внесення змін до наказу МОЗ України № 2153 та до пункту 41-6 постанови Кабінету Міністрів України №1236”, – наголосили вчителі у зверненні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...