facebook

Вакцинація дітей від коронавірусу в Україні: імунолог розповів, коли щеплення робитимуть без огляду лікаря

Наразі у Мін’юсті на затвердженні знаходяться зміни до порядку проведення профілактичних щеплень, повідомив експерт.

Незабаром проводити щеплення від коронавірусу дітям можна буде без огляду лікаря.

Про це розповів голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій під час онлайн-інтерв’ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою.

За його словами, наразі у Мін’юсті на затвердженні є зміни до порядку проведення профілактичних щеплень.

Ці зміни передбачають, що, у разі відсутності протипоказань до щеплення у дитини та заперечень від батьків, провести вакцинацію, відповідно до календаря щеплень, або вакцинацію проти COVID-19, зможе лише медсестра без огляду лікаря, як відбувається зараз.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тобто наразі йдеться про затвердження форми та опрацювання технічної сторони, щоб медсестра могла самостійно, маючи електронний підпис, згенерувати візит, провести та закрити його”, – зазначив Лапій.

На його думку, відповідний наказ буде підписаний незабаром.

Також імунолог розповів, чи можна вакцинувати проти COVID-19 дітей з епілепсією та синдромом Дауна. Медик вважає, що дітей з такими хворобами “можна і потрібно” вакцинувати проти COVID-19.

Крім того, імунолог зазначив, що дітей та дорослих із системним червоним вовчаком також необхідно щеплювати проти COVID-19.

“Якщо ви почитаєте рекомендації європейських товариств…, вони однозначно говорять, що потрібно вакцинувати”, – сказав він, коментуючи вакцинацію хворих на червоний вовчак.

Раніше Федір Лапій заявив, що на початку наступного року в Україні очікується реєстрація вакцини проти COVID-19 для дітей до 12 років.

Нагадаємо, вакцинація в Україні розпочалася наприкінці лютого. Станом на 23 листопада дві дози вакцини в нашій країні отримали 10 225 182 особи.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...