facebook

Зеленський розповів, як платити за газ удвічі менше

В Україні можуть запровадити реформу термомодернізації. Як розповів президент України Володимир Зеленський, вона коштуватиме для держави 300 млрд грн, але це дозволить громадянам удвічі менше платити за газ.

“300 млрд грн – це якщо модернізувати всі багатоповерхові будинки, школи, комунальні установи тощо. Це дуже складна реформа. Таких обсягів ніколи не було, і таких грошей наразі в країні немає. Але я вважаю, що для мене та майбутньої влади – це головна реформа по енергонезалежності держави”, – сказав президент на пресмарафоні 26 листопада.

За словами Зеленського, вже наступного року в Україні буде модернізовано низку будинків. “І це покаже, що такі будинки беруть у два рази менше газу. Не на 10%, а у 2 рази”, – сказав президент.

Водночас впроваджувати реформу потрібно швидко, а не так, як це було раніше. Гарант зазначив, що раніше було модернізовано лише 30 будинків.

“На найближчі 3 роки необхідна сума складає 100 млрд грн… Я не знаю, чи вийде у нас, але ми покажемо, що в найближчі 2 роки це буде кілька тисяч будинків. Не 30, а кілька тисяч”, – додав Зеленський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...