facebook

“Ризик лиха втричі вищий, штам “Омікрон” стрімко поширюється”: медики про найголовнішу загрозу вірусу

Медики готуються до нового виклику. В усьому світі стрімко поширюється штам “Омікрон”. Наразі невідомо, коли він може добратися до України. Проте науковці інформують фахівців про велику кількість мутацій у новому варіанті вірусу, а отже й невідомі загрози.

Як інформує “Obozrevatel”, штам коронавірусу Омікрон становить утричі більший ризик повторного зараження, ніж домінуючі нині штами Дельта і Бета. Останні дослідження надають епідеміологічні докази можливості Омікрон ухилятися від імунітету від попередньої інфекції.

Таких висновків дійшли фахівці Південноафриканського центру епідеміологічного моделювання та аналізу (SACEMA) та Національного інституту інфекційних захворювань (NICD).

У Південній Африці спостерігається раптовий сплеск кількості випадків коронавірусу, які щоденно реєструються: у четвер уряд повідомив про 11 535 нових випадків зараження порівняно з 312 десятьма днями тому.

NICD, який поряд із ширшою мережею організацій з питань охорони здоров’я займається секвенуванням геному, заявив, що Омікрон зміг обійти імунітет і швидко став домінуючим штамом у країні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Аналіз даних рутинного епіднагляду в Південній Африці з березня 2020 року по 27 листопада показав, що ризик повторного зараження штамом Омікрон значно вищий, ніж ризик, пов’язаний зі штамами Дельта та Бета під час другої та третьої хвиль”, – йдеться у заяві інституту.

Зазначається, що збільшення кількості повторних інфекцій, а не нових, буде показником того, що новий штам розвинув здатність ухилятися від природного імунітету попередньої інфекції.

Директорка Південноафриканського центру епідеміологічного моделювання та аналізу Джульєт Пулліам прогнозує, що штам Омікрон, ймовірно, пошириться всіма провінціями Південної Африки до середини грудня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...