facebook

Кабмін додатково виділив понад 4 млрд гривень на пенсії

Кабінет міністрів України під час засідання затвердив збільшення доходів та видатків на 4,3 млрд гривень, які підуть на пенсійні виплати. Відповідне рішення затвердили під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.


Деталі

Згідно з пояснювальною запискою, загальні видатки Пенсійного фонду у 2021 році очікуються обсягом 521,2 млрд грн, із яких на пенсійні виплати необхідно 509,8 млрд грн, що на 4,3 млрд грн більше від запланованого обсягу.

Наголошується, що зростання видатків пов’язане з виконанням судових рішень щодо перерахунків пенсій, призначених відповідно до законів України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про судоустрій і статус суддів”, “Про прокуратуру”, “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Недостатність коштів для забезпечення виконання цієї норми становить 3,4 млрд гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також для для осіб, які досягли віку 65 років, встановлено мінімальну пенсію за віком (за наявності у чоловіків 35 років, у жінок 30 років страхового стажу) в розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати. Недостатність коштів для забезпечення виконання цієї норми становить 0,9 млрд гривень.

Рішення стосується зміни до бюджету ПФУ на цей рік.

Додамо

Згідно з даними Пенсійного фонду України (ПФУ), дефіцит Пенсійного фонду за підсумками 11 місяців цього року вже сягнув 15,65 млрд грн.

Позики на покриття касових розривів (тимчасового браку коштів на фінансування витрат) ПФУ надають з Єдиного казначейського рахунку. І, за даними Держказначейства, на 1 грудня 2021 року борг Пенсійного фонду перед ним сягав 76,87 млрд грн, з яких 14,79 млрд грн – за позиками 2021 року, тоді як на початок року загальний борг сягав 62,08 млрд грн.

У бюджеті на 2021 рік заплановано витратити 195,32 мільярда гривень на покриття дефіциту Пенсійного фонду і виплату пенсій. У 2020 році на тлі початку пандемії ці видатки сягнули 202,28 млрд грн.

За даними Мінфіну, бюджет Пенсійного фонду в 2022 році планувався на рівні 531,2 млрд грн, у тому числі з держбюджету на покриття дефіциту – 205 млрд грн. Бюджет Пенсійного фонду на 2022 рік на 31 млрд більше, ніж цьогорічний.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...