facebook

На Закарпатті 10-річний хлопчик відрубав собі палець сокирою

Хлопчик допомагав батькам рубати дрова.

На Закарпатті 10-річний хлопчик відрубав собі сокирою великий палець руки. Дитину терміново госпіталізували до обласної клінічної лікарні, де хірурги оперативно прооперували хлопчика, пришивши відтяту частину тіла.

Про це повідомляє пресслужба лікарні.

За словами завідувача опікового відділення Андрія Погоріляка, нещасний випадок стався в гірському районі Закарпаття.

“10-річний хлопчик, допомагаючи батькам рубати дрова сокирою, відтяв собі повністю великий палець на руці. До нас у відділення дитина була госпіталізована в ургентному порядку близько 21:00”, – розповів лікар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У медзакладі оперативно сформували бригаду медиків, які розпочали оперувати маленького пацієнта.

“Унікальність цієї операції полягала в тому, що треба було оперувати малу дитину, в якої діаметр судин, артерій та вен, які ми мали відновити, становить менше 0,5 мм. Це технічно складні операції, які потребують дуже тонкої роботи від мікрохірургів. Не кожен хірург може бути мікрохірургом, не кожен травматолог їх може виконувати”, – пояснив Андрій Погоріляк.

Операція на руці хлопчика тривала близько трьох годин.

“Вона пройшла успішно, ми маємо хороший результат – нам вдалося зберегти дитині великий палець на руці. Зараз йде процес реабілітації, вже видалені металеві конструкції, якими були складені кістки хлопчика, а отже через певний період палець знову зможе повноцінно виконувати функцію руки”, – поділився результатом роботи медик.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...