facebook

Українських немовлят продавали за кордон: злочинці заробили понад 1 млн євро

До складу злочинної групи входили двоє організаторів – засновників приватної клініки. Зловмисники вербували малозабезпечених жінок для участі у програмі так званого сурогатного материнства.
Про це повідомляє Національна поліція України.

“Народжувати немовлят жінки виїжджали до Чеської Республіки. Водночас у жодних медичних документах не йшлося про сурогатне материнство, натомість вказувалося, що немовлята народжені за стандартною процедурою. У свідоцтві про народження дітей матір’ю зазначалася громадянка України, а батьком – іноземець. Надалі “сурогатних матерів” примушували видати себе за біологічних та оформити відмову від батьківських прав на користь іноземців”, – йдеться у повідомленні.

За послуги організатори злочинної групи отримували 50-70 тисяч євро.

“Наразі встановлено, що за три роки злочинної діяльності організатори отримали від продажу немовлят понад 1,2 мільйона євро”, – зауважили у Нацполіції.

Поліцейські задокументували весь ланцюг кримінальної діяльності. У спецоперації брали участь як українські правоохоронці, так і працівники міжнародної слідчої групи, до складу якої входили чеські та шведські колеги.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проведено 20 санкціонованих обшуків у клініці та за місцями проживання фігурантів. Правоохоронці вилучили документи і печатки медичних закладів, а також автомобілі преміумкласу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...