facebook

Чоловік заявив, що після COVID-19 його статевий орган зменшився на 4 см: лікарі кажуть, що це можливо

Медикиня каже, що проблему можна або лікувати, або змиритися з цим.

30-річний чоловік із США заявив, що після захворювання на коронавірус його статевий орган зменшився на 1,5 дюймів (3,81 см). Медики наголошують, що таке дійсно можливо.

Про це пише британське видання The Sun.

Після одужання від COVID-19 у чоловіка почались проблеми з еректильною дисфункцією
30-річний чоловік розповів, що він у липні 2021 року перехворів коронавірусом та потрапив до лікарні. Проте після одужання у нього почались проблеми з еректильною дисфункцією.

“Коли я вийшов з лікарні, я мав деякі проблеми з еректильною дисфункцією. Після медичної допомоги ситуація покращилась, але у мене є нова проблема. Мій пеніс зменшився. До хвороби мій розмір був вищий за середній, не величезний, але безперечно більший звичайного. Тепер я втратив близько півтора дюйма і він став явно меншим за середній. Це, мабуть, пов’язано з пошкодженням судин, і мої лікарі, здається, думають, що це назавжди”, – каже американець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Урологи кажуть, що таке дійсно можливо
Докторка медичних наук, урологиня з Портленда Ешлі Вінтер підтвердила таку можливість.

“Це правда, що еректильна дисфункція призводить до скорочення. Оскільки є період часу, коли пеніс не розтягується, коли він не наповнюється кров’ю, і це може призвести до рубцювання пеніса та його скорочення”, – зазначила Ешлі Вінтер.

Урологиня додає, що чоловікам загрожує зменшення розмірів статевого члена лише у тому випадку, якщо причина їхньої еректильної дисфункції фізична, наприклад, рак. Також вона зазначила, що останні дослідження показали, що вірус може проникати в кровоносні судини статевого органу та пошкоджувати їх. Також докторка послалась на дослідження, під час якого урологи виявили частинки коронавірусу в статевих органах двох чоловіків, які страждали на еректильну дисфункцію після повного одужання від інфекції.

Британські урологи кажуть, що така проблема є реальною, проте трапляється рідко. Дослідження Університетського коледжу Лондона, в якому взяло участь 3400 осіб, встановило, що із 200 симптомів COVID-19 зменшення статевого органу було одним із найрідкісніших. За даними дослідження Університетського коледжу Лондона, яке було опубліковане у журналі Lancet’s EClinicalMedicine, з проблемою зменшення статевого органу зіткнулись 5% чоловіків, які хворіли на коронавірус.

Медикиня каже, що проблему можна вилікувати
Урологиня Ешлі Вінтер каже, що є два методи вирішення проблеми: це або призначення лікування за допомогою вправ та спеціальних засобів, або ж чоловіку потрібно змиритись з новим розміром статевого органу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...