facebook

У Польщі знизилися ціни на тисячі продуктів завдяки зменшенню податків

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про тимчасове зниження ПДВ на харчові продукти, газ, паливо та міндобрива. Закон діятиме від 1 лютого до 31 липня.
Так, від сьогодні, ставка ПДВ на численні продукти знизилася з 5 % до нуля. Податок на пальне зменшився з 28 % до 8 %, на газ — з 8 % до нуля.

Великі торгові мережі заявили, що вже знизили ціни на тисячі товарів. У багатьох магазинах можна побачити спеціальні маркування зі старими та новими цінами.

Про це йдеться у Telegram-каналі “Нова Польща”.

Зниження ставки відбувається в рамках програми підтримки бізнесу та найманих працівників “Антикризовий щит 2.0”. Передбачається, що такий захід пом’якшить зниження рівня життя через зростання цін.

При цьому експерти звертають увагу, що інфляція спостерігається й надалі. А це означає, що, найімовірніше, з 1 серпня ціни на продукти будуть вищими за січневі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Останніми місяцями інфляція у Польщі сягнула рекордної позначки. Наприклад, у грудні річне зростання цін склало 8,6 %, а у листопаді — 7,7 %, і вже тоді це був максимальний за ХХI століття показник.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...