facebook

У львів’ян забиратимуть авто за несплату комуналки та ухиляння від аліментів

З понеділка, 7 лютого, у Львові запрацює система відслідковування автівок боржників.


У Львові у водіїв, які мають заборгованості зі сплати штрафів, аліментів, комунальних та інших платежів, вилучатимуть автомобілі. Рейди патрульної поліцїі та державної виконавчої служби розпочнуть з понеділка, 7 лютого, повідомляє Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, передає “Твоє місто”.

За допомогою системи “Безпечне місто” державні виконавці будуть моніторити щоденні маршрути пересування транспортних засобів боржників, про що в подальшому для швидкого реагування повідомлятимуть патрульну поліцію. Зокрема, відеокамери на дорогах Львова фіксуватимуть номерні знаки автомобілів, зареєстрованих на боржників. Спеціальна програма опрацює отримані дані та сформує маршрут, яким щодня їздить боржник. Після цього патрульні влаштовуватимуть рейди за цим маршрутом.

За словами начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тараса Греня, у минулому році стягнули 38 млн грн адмінштрафів. Лідером є Львів, де було виконано 538 постанов.

Погасити борг власник автівки може відразу за допомогою різних платіжних систем (через мобільний застосунок банку, чи переказ, автомобіль не заберуть). Оплата боргу можлива лише у безготівковий спосіб. Жодної готівки державні виконавці не можуть приймати. Натомість, поки після виявлення транспортного засобу боржника йде оформлення відповідних документів, внести кошти на рахунок можуть і його знайомі чи родичі, або й він сам може на деякий час відлучитися за грошима і внести їх через банк й інші платіжні системи.

“Нещодавно ми тестували нашу систему і виявили боржника, який відразу ж після зупинки погасив борг на суму в 24 тис грн. Але наголошу, що борг стягується з власника автомобіля, а не тієї особи, в користуванні якої він перебуває”, – каже Тарас Грень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як зазначив заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Львівській області Тарас Бассараб, у разі непогашення боргу автомобіль вилучається на штрафмайданчик і розпочинається процедура його оформлення на продаж через систему СЕТАМ. Усе це може тривати до місяця. Але боржник у будь-який час після погашення боргу може забрати свою автівку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...