facebook

Як уникати конфліктних ситуацій в сім’ї?

У кожній родині існували, існують і будуть існувати конфліктні ситуації між членами сім’ї. Але вирішальним фактором є власне ставлення до цих конфліктів. А невисловлені образи або невирішені до кінця проблеми, незабаром знову починають спливати назовні.

chto-delat-esli-v-otnosheniyah-nastupil-krizis

Головна причина, над якою варто подумати, як можна уникати конфліктів, — твоє власне психічне здоров’я. Знижена самооцінка також є наслідком конфліктного настрою. Задумайся, а чи потрібно тобі це?

Я впевнений, що ні. Ніхто з нас не хоче конфліктів, тому ми даємо кілька важливих порад. Вони допоможуть уникати будь-яких конфліктів:

Вчися розуміти і поважати інших людей.
Не починай конфлікти першими. Задумайся, як часто ти їх провокуєш?
Думай позитивно. Бажай добра. Ніколи не накопичуй зло всередині себе. Популярна порада психологів, як уникнути конфлікту на роботі чи вдома — просто промовчати.
Не критикуй!
Не сперечайся!
Не скаржся!
Не звинувачуй!
І найголовніше — Посміхайся! Гарний настрій — порятунок від скандалів.
Але що робити, якщо конфлікт вже стався і він турбує твій розум? Є чудова техніка, яку ми радимо всім — «Висловися!».

Для її виконання тобі зараз потрібно висловити на листку всі свої образи, недомовленості, емоції, почуття, які ти відчуваєш до другої половинки. Запиши все погане на листку паперу, що тривожить твій розум, особливо образи. І після кожного висловлювання підписуй: «Я прощаю! Я люблю свою…». Слова вибачення і розуміння можуть бути іншими, але вони повинні охарактеризувати те, що ти зняв цей тягар зі свого серця і запалився любов’ю до людини, з якою стався конфлікт. Але головний ключ до успіху виконання техніки — щирість.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Все досить просто! А найголовніше, дуже ефективно! І ми сподіваємося, що тепер з твого життя підуть конфліктні ситуації, а нові не будуть з’являтися!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...