facebook

Зникла після зустрічі зі свекром: нові подробиці позбавлення життя мами двох дітей

На Харківщині судять 60-річного Віктора Бикова, який жорстоко вбив свою колишню невістку Альбіну Корнієнко. Причому чоловік до ладу не може пояснити, за що розправився із 37-річною матір’ю двох дітей. Рідні жінки підозрюють, що до злочину нібито можуть бути причетні також родичі підозрюваного.

Альбіна Корнієнко вбивство на Харківщині

Докладніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Зникла після зустрічі зі свекром
Альбіна Корнієнко пропала 13 жовтня 2020 року в місті Балаклія. Близько 18:00 їй із незнайомого номера зателефонував свекор і попросив зустрітися, щоб поговорити. Він чекав її в машині на зупинці.

Матір Альбіни Світлана Рачинська на той час була на заробітках в іншій країні. А за словами 16-річного сина Альбіни Дмитра, та сказала, що вийде поговорити і за 20-30 хвилин повернеться.

Водночас іти з собою Дмитру не дозволила, а сказала, щоб він наглянув за 8-річним молодшим сином Владиком. Але за пів години жінка не повернулася і на дзвінки теж не відповідала. Того ж вечора, близько 21:00, Дмитру зателефонувала бабуся і він розповів, що мама досі не прийшла додому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я сказала дзвонити Віталіку, нехай він допитує свого батька, куди той подів Алю. Віталію нібито дід сказав, що нікуди не ходив, сидить удома і нічого не знає. Альбіни з ним немає. Вже вночі родичі викликали поліцію та почалися пошуки”, – згадує матір убитої жінки.

Проте правоохоронці не затримували свекра, коли дізналися, що Альбіна зникла саме після зустрічі з ним. Пошуками жінки займалися також волонтери, які розвішували містом її фото та просили допомоги в соцмережах.

Трагедія з Альбіною сталася восени 2020 року

Віктор Биков був затриманий тільки на третій день, і тоді він зізнався, що вбив Альбіну. Говорив, що заздалегідь взяв у знайомого мікроавтобус, купив нову SIM-карту, налаштував її на “невідомий номер”, а потім відвіз жінку подалі, сказавши, що автомобіль зламався. Коли Альбіна вийшла з машини і стала разом із чоловіком заглядати під капот, той кілька разів ударив її викруткою.

Після цього вже мертве тіло знеголовив і закопав у кар’єрі. Там поліція і знайшла Альбіну, у якої також не вистачало одного пальця, а на тілі було кілька колотих ран.

Альбіну знайшли мертвою після зустрічі зі свекром

Довелося втекти від чоловіка через постійні конфлікти
Світлана Рачинська розповіла, що Альбіна жила з чоловіком Віталієм у будинку свекра. І стосунки з Віктором у неї не складалися.

“Коли народився онук Владик, Віталік почав затримуватися, пізно приходити додому. Алечці це не подобалося, вона лаялася з ним. Але тоді став втручатися свекор. У них у будинку такий порядок: чоловікам можна все, а жінки повинні сидіти тихіше води, нижче трави. Але Аля була не з таких, вона в мене бойова, тому вони зі свекром лаялися і невдовзі вона вирішила піти з їхнього будинку… Спочатку вони жили в бабусі чоловіка, потім переїхали на квартиру. Але свекор сказав синові, що якщо ти підеш, нічого не отримаєш, а якщо залишишся, то дам тобі іномарку. І він залишився”, – каже Світлана.

Альбіна любила свого колишнього чоловіка і ще кілька років чекала на нього. Віталій же лише користувався цим. “Якщо в Алі на горизонті хтось з’являвся, то він одразу приходив з квітами, подарунками, запевняв, що любить і повернеться. Потім зникав і ми чули, що в нього з’явилася нова жінка”, – згадує Світлана.

Коли Альбіна відмовлялася вірити в його обіцянки, Віталій переходив до погроз. То чекав на колишню дружину біля її будинку, то влаштовував скандали і кричав, що не дозволить, щоб його син жив з іншим чоловіком під одним дахом. За словами Світлани, іноді він навіть бив Альбіну.

В Альбіни залишилися двоє дітей

Просила знайомих подбати про синів
Коли молодшому синові Владику виповнилося два роки, Альбіна віддала його в дитячий садок і пішла на роботу, працювала продавцем у магазині. Колеги вмовляли жінку подати на аліменти, оскільки батько дитини їм нічим не допомагав. Вона одна забезпечувала та виховувала двох хлопчаків.

“Після цього був скандал. Вони обидва приїхали, лаялися, що вона подала на аліменти. А влітку, за кілька місяців до вбивства, в Альбіни з’явився чоловік, вона почала зустрічатися. Тоді Віталій почав погрожувати, що забере Владика”.

Її подруги мені розповідали, що коли вона здавала в магазині свою останню зміну, то сказала, що якщо з нею щось трапиться, щоб дівчата подбали про її дітей. Цю ж фразу вона сказала своїй подрузі у вересні. Також останні 3-4 дні перед смертю вона була на нервах. Їй хтось дзвонив, вона виходила надвір, лаялася. Потім почала скидати дзвінки”, – згадує Світлана.

Перед смертю жінка просила, щоб подбали про її дітей

Мама Альбіни припускає, що до вбивства може бути причетний не лише Віктор Биков.

“У справі є кілька моментів, які так і не з’ясовані. Є свідок, який бачив, що того вечора Альбіна сідала не в мікроавтобус Volkswagen, як написано у справі, а в їхні білі жигулі. Чому це приховується, що за цим стоїть?” Також коли перевіряли дзвінки на телефони, то з’ясувалося, що одночасно доньці на телефон дзвонила подруга, а свекру зателефонував його син, і ці дзвінки зафіксували зовсім різні вежі, які знаходяться за різними адресами.

Водночас Альбіна та Биков мали перебувати в одній машині. Крім цього, ніхто не пробивав дзвінки колишнього чоловіка під час злочину, де він перебував. Він стверджує, що з Альбіною востаннє бачився в серпні, але хто це перевіряв?” – розповідає Світлана.

Жінка наполягає на тому, що потрібно також з’ясувати, хто дзвонив Альбіні останніми днями перед трагедією і через кого вона так сильно нервувалася.

Свідок каже, що Альбіна поїхала на жигулях, а у справі лише мікроавтобус

Забрав до себе молодшого сина, а старший залишився з бабусею
Після вбивства Альбіни Віталій все ж таки забрав Владика до себе, хоча перші 2-3 місяці ще начебто був не проти, щоб син жив із бабусею та старшим братом. Тепер бабуся може поспілкуватися з онуком лише телефоном.

“Одного разу я попросила привезти його хоча б на річницю Алі до церкви. Він привіз, увечері забрав. Потім через тиждень його нова жінка, коли він був у відрядженні, привозила онука побачитися. І ось цього січня три дні Владик був у нас” – говорить бабуся.

А ось старший син Альбіни Діма дуже важко переживає трагедію. Він два роки навчався в кадетському училищі, хотів стати військовим. Але після втрати мами передумав і тепер навчається на слідчого. “У нього довгий час усі кулаки були збиті. Він плакати не міг, тільки виходив за будинок, бив кулаками об стіну та кричав”, – каже бабуся.

 

Братів Дмитра та Владика розлучили після вбивства мами

Не може пояснити причину вбивства
На суді Віктор Биков ніяк не може пояснити мотиву такого жорстокого вбивства своєї колишньої невістки. OBOZREVATEL поставив це питання також його адвокату Інесі Міщенко. Вона каже, що підозрюваний називав їй причини вчинку, але озвучити їх без письмової згоди захисниця не може.

У свою чергу колишній чоловік Альбіни Віталій заявляє, що сам нібито шокований тим, що його теж підозрюють у вбивстві. Стверджує, що це неправда і побоюється цькування.

Адвокат сторони потерпілих Геннадій Бережний зазначає, що в цій справі справді є незрозумілі нюанси. Наприклад, “Жигулі”, які бачив свідок. Також під час слідства не було вилучено деяких відео з камер спостереження. Водночас експертам ніхто не ставив питання щодо того, чи вчиняла злочин одна людина чи їх усе ж таки було двоє.

Сам Биков визнав свою провину і кається. Але ще під час слідства та судових розглядів встиг переписати на сина якесь своє майно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...