facebook

Це не БАД! Комаровський назвав дешевий аптечний засіб, який реально працює

Доктор Євген Комаровський розповів про недорогий аптечний засіб, який багато хто зараховує до БАДів (біоактивних добавок), але це не так. І цей препарат дійсно працює і особливо потрібен дітям при дефіциті кальцію.

Йдеться про глюконат кальцію. А як його приймати, Заслужений лікар України розповів у Instagtram.

“Кальцію глюконат – це не біоактивна добавка (БАД), це нормальний аптечний препарат кальцію. Головне, що ви повинні знати: щоб кальцій засвоювався організмом, він повинен надходити у вигляді розчинної солі. Кальцію глюконат прекрасно розчиняється навіть у холодній воді, а ще він дешевий”, – порадив педіатр.

Медик каже, що розрекламовані дорогі препарати кальцію приймати не має сенсу. Так як відрізняються вони від глюконату хіба що ціною. Препарат приймають, як правило, діти і підлітки, якщо є показання.

В яких випадках необхідний глюконат кальцію
Дітям приймати препарат потрібно при клінічних проявах дефіциту кальцію. На це вказують певні симптоми: підвищена нервова збудливість, гіпертонус м’язовий і інші, якщо дитина явно мало отримує кальцію через певну дієту (наприклад, не їсть молочні продукти).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У таких випадках в періоди активного росту кісток і зубів давати препарати кальцію можна і потрібно.

Яке дозування буде правильним
Важливо враховувати вік і вагу дитини при розрахунку дозування препарату.

“Якщо ви підлітку даєте по таблетці глюконату кальцію три рази на день, то ви цим тільки власну совість заспокоюєте, а не підтримуєте його здоров’я. У підлітковому віці людина повинна з’їдати мінімум 10-15 таблеток на добу”, – запевняє лікар.

Відзначимо, що доктор Комаровський скептично ставиться до такого способу отримання кальцію, як яєчна шкаралупа. На його думку, це марна трата сил і часу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...