facebook

На Донбасі бійці ЗСУ застрелили двох етнічних греків – нацгвардійця та цивільного

У неділю, 13 лютого, військовослужбовці ЗСУ у селі Гранітне (Донецька область) під час конфлікту застрелили двох етнічних греків та серйозно поранили ще двох людей. Про це повідомляється на своїй сторінці у Facebook Військова Прокуратура Центрального Регіону України.

Відомо, що військовослужбовці відкрили вогонь з армованої зброї у місцевому кафе, причиною конфлікту, за попередніми даними, могла стати побутова суперечка. Внаслідок інциденту військовослужбовець Нацгвардії України та цивільна особа загинули, ще двоє людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Маріупольська спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднань затримала двох військовослужбовців ЗСУ та за цим фактом порушила кримінальне провадження за ст. 115 ч.2 п.1,7 (навмисне вбивство двох або більше осіб за хуліганськими мотивами), 15 ч. 3 ст. 115 ч.2 п.1,7 (замах на умисне вбивство) та ч.4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу.

У МЗС Греції зазначили, що загиблі були членами місцевої грецької громади і після трагедії країна заявила про необхідність захисту грецької громади на території України, а також висловила співчуття сім’ям загиблих. У повідомленні сказано, що найближчим часом міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас зв’яжеться телефоном з українським колегою Дмитром Кулебою.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...