facebook

Учасник KALUSH гастролював у Росії? Є відповідь самого артиста (відео)

Група KALUSH Orchestra потрапила під “роздачу” в мережі, де посипалися повідомлення про нібито відвідування учасника колективу Росії після початку агресії проти нашої країни. Музиканти – срібні призери Нацвідбору на Євробачення 2022 – поспішили внести ясність і розставити всі крапки над “і” в цій історії.

Чи є підстави дорікати “Калушів” у порушенні правил на участь у національному відборі – читайте у матеріалі нижче.

Новий скандал?
Потрібно сказати, що такі закиди в інтернеті на адресу артистів посипалися через кілька годин після гучного скандалу переможницею Нацвідбору на Євробачення 2022 Аліною Паш через її поїздку до окупованого Криму та підроблену довідку від прикордонників про нібито легальне припинення адмінкордону.

І ось здавалося, що не може бути більшого конфузу з громадським мовником і організатором відбору “Суспільним”, який “проморгав” відвідування одного з артистів тимчасово захопленого Росією АРК, що є порушенням правил на участь у конкурсі. Але сьогодні стали з’являтися в мережі публікації про KALUSH Orchestra.

Що закидають “Калушам”
Так, на пабліках показали фото одного з вокалістів колективу Тимофія Музичука на фоні Храму Василя Блаженного на Червоної площі в Москві, нібито зроблене музикантом в 2015 році та розміщене на його профілі на “ВКонтакте”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідь KALUSH Orchestra з розвінчанням фейку
Однак виявилося, що така поїздка в столицю РФ була ще перед нападом країни-агресора на Україну – а саме у 2013-му.

Про це фронтмен KALUSH Orchestra Олег Псюк разом з самим Тимофієм записали на відео Instagram групи в stories.

“Кажуть, що наш учасник групи був у Росії. Цікаво, що ж це – правда чи неправда?.. Чуєш, Тім, що ти, де ти там був?”- звернувся лідер колективу до їх мультиінструменталіста.

“У 2013 році я дійсно був у Росії на концерті Михайла Поплавського. Як масовка – просто плескав, не виступав. І в цьому ж році, в 2013-му, виступав у Краснодарі. Після 2013-го в Росії взагалі не був”, – наголошує Музичук.

При цьому Псюк з іронією додав, що він вдячний всім тим, хто намагається “копати” під групу і вишукувати на них компромат… і закликав ентузіастів краще розшукати його зниклого раніше пса Рекса. Мовляв, за це він буде дуже вдячний.

Відео розвінчання KALUSH Orchestra міфу про поїздку їх учасника до РФ після початку війни та окупації частини території країни можна подивитися за цим посиланням

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...