facebook

Італія запропонувала виключити енергетику зі списку потенційних санкцій проти РФ — Bloomberg

Прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі ініціював переговори з лідерами Європейського союзу щодо виключення енергетичного сектора з пакету санкцій проти РФ, які ЄС може запровадити у разі вторгнення російської армії в Україну.

Про це повідомляє Bloomberg.

Також повідомляється, що переговори на тему того, як пом’якшити можливий ефект санкцій на власну економіку, ведуть Франція та Німеччина.

Наголошується, що керівництво Італії та Німеччини також стурбоване можливим впливом санкцій на банківський сектор. Зокрема уряд Драгі пропонує націлити санкції в цьому секторі на “окремих осіб”.

Переговори розпочалися після того, як глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель повідомив про те, що пакет санкцій на випадок вторгнення РФ в Україну вже готовий, і включатиме заходи проти енергетичного сектора.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

17 січня німецьке ділове видання Handelsblatt із посиланням на джерела в уряді ФРН написало, що Євросоюз та США відмовилися від ідеї відключити Росію від SWIFT у разі нападу на Україну. Як альтернатива начебто розглядається запровадження економічних санкцій проти основних російських банків.

Водночас речниця Білого дому Джен Псакі заперечила цю інформацію. За її словами, США не відкидають жодних засобів тиску на Росію в разі ескалації з її боку ситуації на українсько-російському кордоні, зокрема й можливості відключення РФ від SWIFT.

Наприкінці квітня 2021-го Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав відключити Росію від SWIFT та заморозити активи олігархів, пов’язаних із російською владою, у разі подальшого вторгнення в Україну.

Можливі санкції Заходу проти Росії

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон та партнери реагуватимуть санкціями на різні форми можливої агресії Росії проти України. Серед гібридних атак глава Білого дому згадав напади в сірій зоні, розгортання «зелених чоловічіків» та кібератаки.

Під час розмови з російським колегою Володимиром Путіним 12 лютого він укотре «чітко дав зрозуміти», що у разі нового вторгнення РФ в Україну США разом із союзниками та партнерами швидко запровадять проти неї серйозні санкції.

12 січня у Сенаті США оприлюднили законопроєкт про санкції проти Кремля. Він передбачає обмеження, що торкнуться низки топчиновників, зокрема й президента РФ Володимира Путіна. Масштабні санкції можуть торкнутися російських банків, компаній та імпорту.

Наприкінці січня FT повідомила, що США розробили санкції проти найближчого оточення Путіна. Про розширення санкцій проти РФ та можливу конфіскацію власності російських олігархів у Лондон попереджала і очільниця МЗС Британії Ліз Трасс.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...