facebook

Проковтнув сімейну реліквію: у Києві лікарі витягли зі шлунка дитини годинник

У Києві лікарі дістали зі шлунка 3-річної дитини годинник без хірургічного втручання.

Про це повідомили у Національній дитячій спеціалізованій лікарні Охматдит. За словами медиків, малюк дивився мультфільм та бавився з годинником. Під час напруженого моменту хлопчик випадково його проковтнув.

Батьки одразу привезли дитину в Охматдит. Команда спеціалістів дістала годинник ендоскопічно, без розрізів за три хвилини. Хлопчик перебував під загальним наркозом з ендотрахеальною інтубацією.

– Годинник робочий, показував правильний час, навіть перебуваючи у шлунку,— зазначила завідувачка відділення ендоскопії Дар‘я Вороняк.

Нині дитина почувається добре та перебуває під наглядом лікарів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За час роботи відділення ендоскопії Охматдиту, це другий випадок, коли маленький пацієнт проковтнув годинник. На цей раз пристрій виявився родинною реліквією, батьки дитини забрали його додому.

Нещодавно у Львові 2-річна дівчинка проковтнула магніти від конструктора-неокуба. Дитина ходила з ними у животі не менше десяти днів.

Хірурги дістали магніти за допомогою сучасного електронно-оптичного перетворювача (ЕОП) в ургентній операційній, що забезпечило точні і успішні маніпуляції різного рівня складності.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...