facebook

Київський апеляційний господарський суд зобов’язав оператора Київстар заплатити штраф у 21 мільйонів гривень

У грудні 2017 року мобільний оператор був оштрафований за порушення принципів тарифікації дзвінків.


Київський апеляційний господарський суд скасував рішення суду попередньої інстанції і зобов’язав оператора Київстар заплатити штраф у 21 мільйонів гривень за порушення принципів тарифікації дзвінків. Про це свідчить рішення суду від 28 серпня 2018 року.

У прес-службі мобільного оператора відзначили, що компанія сплатила зазначений штраф ще в липні, а рішення суду стосується оплати 1,8 тис. грн судового збору.

Як відомо, 14 грудня 2017 року АМКУ наклав штраф на Київстар, однак 31 травня госпсуд Києва призупинив це рішення. Говорячи про причини штрафу в АМКУ заявили, що оператор у своїй комунікації про умови тарифікації використовував три типи тверджень, у двох з яких зазначалося, що тарифікація “посекундна”. По факту це твердження помилкове – вартість повної хвилини розмови списувалася в першу секунду розмови.

Компанія звернулася до суду, а вже в березні 2018 року було відкрито відповідну справу. Невиконання виплати штрафу призводить до нарахування пені в розмірі 1,5% за кожний день прострочення від суми штрафу (або 319, 6 тис грн. у день). Суд розпорядився заморозити санкцію до рішення суду по суті спору.

До речі, в аналогічному судовому розгляді АМКУ бере участь з мобільним оператором lifecell.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...