facebook

В Україні ускладнили виїзд дітей за кордон

Правила поширюються на всіх громадян молодше 16 років.

Кабінет міністрів України заборонив перетинати кордон дітям до 16-річного віку в супроводі одного з батьків без нотаріально завіреної згоди іншого з батьків без позначки в паспортному документі про прийняття на постійний консульський облік. Мова про це йде в постанові №733.

Паспорт

Раніше для перетину кордону досить було відмітки про перебування на тимчасовому консульському обліку, що в подальшому могло призвести до оскарження правомірності виїзду.

“Новий порядок покликаний запобігати незаконному вивезенню за кордон дітей одним із батьків без дозволу іншого, сприятиме захисту прав як дітей, так і другого з батьків”, – відзначили в Кабміні.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України у закордонних справах рекомендував прийняти в першому читанні проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів про порядок виїзду з України народних депутатів України”. Документом пропонується заборонити виїзд із України народним депутатам, відносно яких в ВР було подано подання Генеральної прокуратури на дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...