facebook

“Слава Ісусу Христу”: Папа Римський засудив дії Путіна та заговорив українською мовою

Папа наголосив, що для окупанта найголовніше є влада, а не людське життя.

Папа Римський Франциск у неділю, 27 лютого, під час свого звернення до вірян засудив президента країни-агресорки Путіна, наголосивши, що йому “байдуже людське життя, для нього найважливіше – це влада”. Також Папа українською мовою привітався з вірянами, сказавши: “Слава Ісусу Христу”.

Про це повідомляє Vatican news.

“Дорогі брати й сестри, в ці дні нас потрясли трагічні речі: війна. Ми неодноразово молилися за те, щоб не було прийняте рішення ступити на цю дорогу. І не перестаємо молитися, більше того, ще наполегливіше благаємо Бога. Тому знову звертаюся до всіх із заохоченням провести 2 березня, в Попільну середу, День молитви і посту за мир в Україні. День, щоби бути поруч із стражданнями українського народу, щоб усім почуватися братами й сестрами та випрошувати в Бога кінець війни”, – сказав Папа.

Також Папа Римський Франциск засудив дії Путіна. Він наголосив, що для окупанта найголовніше є влада, а не людське життя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Той, хто веде війну, забуває людяність. Він не думає про людей, не має перед очима конкретне життя людей, але ставить перед усім часткові інтереси та владу. Він ввіряється диявольській і збоченій логіці зброї, що є найвіддаленішою від Божої волі. Він віддаляється від простих людей, які хочуть миру. А в кожному конфлікті звичайні люди є справжньою жертвою, що платить особисту ціну за безумства війни”, – сказав Папа.

Також понтифік закликав світ допомагати українським біженцям, які тікають від російських окупантів.

“Думаю про похилих віком, про тих, які в ці години шукають притулку, про матерів, які втікають з дітьми… Це брати й сестри, для яких є нагальним відкрити гуманітарні коридори та яких потрібно прийняти. Із серцем, яке розривається від того, що діється в Україні, і не забуваймо про війни в інших частинах світу, як у Ємені, Сирії, Ефіопії, повторюю: нехай замовкне зброя! Бог перебуває на боці миротворців, а не тих, які застосовують насильство. Бо той, хто любить мир, як читаємо в Конституції Італії, відкидає війну як засіб образи свободи інших народів і як засіб вирішення міжнародних суперечок”, – сказав Папа.

Вітаючи паломників, присутніх на площі, Святіший Отець вказав на численні українські прапори, а тому звернувся із християнським привітанням українською мовою: “Слава Ісусу Христу!”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...