Categories: Трагедії

Сьогодні на Івано-Франківщині попрощаються з загиблим Василем Петрук. Вічна пам’ять

В четвер, 3 березня під час авіаудару на Житомирщині загинув воїн з Долини Василь Петрук. Жителі Франківщини стоячи на колінах зустріли тіло полеглого земляка-героя.

33-річний Петрук Василь Володимирович був учасником АТО, службі в Збройних Силах віддав майже 5 років.

Прощання відбудеться 05 березня о 12 год по вул. Данила Галицького, 49. Похоронна панахида відбудеться в Церкві Різдва Пресвятої Богородиці по вул. Шептицького 64 а (стара Долина).

Змалку Василь любив спорт, з восьмирічного віку навчався боксу в тренера Бебиха Василя Федоровича. Мама часто бувала на тренуваннях, захоплювалась його мужністю і самовідданістю. Василь казав, що вибрав бокс, щоб її захищати. Тренер покладав великі надії на талановитого юнака. У 13 років здобув 1-е місце на Всеукраїнському турнірі у місті Керч (Крим). Тільки вікові обмеження не дозволили йому отримати звання юніорського кандидата у майстри спорту. Після закінчення 9-го класу юнак розпочав трудову діяльність, одночасно навчався у вечірній школі.

У 2007 – 2009 роках служив в армії, а потім повернувся до праці, трудився як будівельник. У 2016 році розпочав службу в зоні АТО, а саме – Луганській області. Був двічі поранений. У лютому 2021 року повернувся додому. 26 листопада 2021 року Василь підписав контракт на продовження військової служби.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

2 березня загинув на бойовому посту біля Житомира під час авіанальоту ворожої техніки. О 14 годині того ж дня іще телефонував мамі. Вперше за тривалий період вийшов на відеозв’язок. Вона запитала: «Чи маєш де сховатись?», а Василь тільки похитав головою. За годину після ворожого авіанальоту його вже не було в живих.

Дружина розповідає, що син за два дні до загибелі побачив сон, де були вибухи. Він запитував, чи тато на війні, бо не знав, де він… Осиротіли дружина та двоє діточок: 6-річний син Артем і донечка Богданка, яка народилася 12 вересня минулого року. В горі мама і сестричка, якій 9 років, вся велика родина.

Саша

Recent Posts

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

34 хв. ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

3 години ago

Вліплять штраф: якщо не зробити це перед виїздом машиною

Що необхідно перевірити водіям перед виїздом, щоб не нарватися на штраф Всі водії перед тим…

6 години ago

Черги біля ТЦК збільшилися: що приховують ті, хто штурмує військкомати – а ви далі сидіть вдома

У військкоматів стоять черги військовозобов'язаних чоловіків, проте не все так просто Спікер Полтавського обласного ТЦК…

8 години ago

Прижарить майже до плюс 30: синоптик Діденко попередила про рекорди цьогорічної весни

За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 2 травня, вночі ще комфортно, а вдень…

9 години ago

Оніміли навіть найзапекліші ухилянти: ТЦК почали по-новому вручати повістки – це миліше за котиків

Поки в ТЦК зібралися черги, українець із вдячністю отримав повістку У деяких ТЦК та СП…

19 години ago