facebook

Росія напала на Україну, аби не було війни – нове “пояснення” Лаврова

Глава МЗС Росії Сергій Лавров оприлюднив чергову версію Кремля, навіщо Володимир Путін напав на Україну, нова причина – “зупинити будь-яку війну”.

Джерело: заява Лаврова у Twitter МЗС Росії

Пряма мова: “Мета… зупинити будь-яку війну, яка могла б розгорнутися на території України або могла б початися звідти”.

Деталі: Це нове пояснення російської агресії. Ще 25 лютого Лавров виправдовував розв’язання війни “звільненням українців від гніту”.

А трохи пізніше, 2 березня, була заява, що дії РФ начебто покликані “визначити конкретні види ударних озброєнь” в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Держдепартамент США назвав слова глави МЗС РФ Сергія Лаврова про війну в Україні нахабною брехнею.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника Державного департаменту США Неда Прайса в Twitter.

Прайс прокоментував твіт російського посольства, в якому, посилаючись на слова Лаврова, говорилося про те, що “мета спеціальної військової операції Росії – зупинити будь-яку війну, яка може проходити на території України, або яка може початися звідти”.

Представник Держдепу США заявив, що ці слова просто нахабна брехня. Він також підкреслив, що “спецоперація” Росії тільки розпалює війну в Україні, а Україна не хоче війни.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця порадив представникам росії, зокрема міністру закордонних справ лаврову, який «обґрунтував» у Твіттері вторгнення в Україну, звернутися по «психіатричну допомогу».

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, Кислиця, тримаючи в руках роздруківку твіту, зачитав його на засіданні Ради Безпеки ООН у понеділок: «Міністр закордонних справ лавров: мета спеціальної воєнної операції росії – зупинити будь-яку війну, яка може статися на території України або яка може розпочатися звідти».

«Посольство Росії в Лондоні ретвітнуло МЗС Росії, – додав постпред. – Дозвольте нагадати російським дипломатам, що в Лондоні, у разі потреби щодо психічної допомоги, можна набрати номер лінії Національної служби охорони здоров’я: 111».

Нагадаємо:

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що нібито президент України Володимир Зеленський є “неонацистом” та “расистом”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...