facebook

В Україні почалася мобілізація резервістів другої черги: що це означає і кого приховують

В Україні почали мобілізовувати військовозобов‘язаних громадян другої черги. Рішення пов’язане з тим, що майже 100% резервістів, які знаходились на обліку, вже обороняють країну.

Про це 15 березня на брифінгу повідомив начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

За його словами, мобілізації підлягають громадяни, які проходили службу раніше і мають досвід роботи на відповідних посадах. Такі особи будуть направлені одразу у військові частини.

Ті громадяни, які до того не проходили службу, можуть бути мобілізовані для навчання у центри ЗСУ. Полковник стверджує, що солдатів строкової служби будуть залучати до оборони України лише у разі бойових дій у регіонах, де раніше була мирна територія.

“Вйськовослужбовці строкової служби, як правило проходять військову службу в частинах забезпечення та тилових частинах. До виконання завдань в районі ООС вони не залучались. Проте можуть ускладнюватись обставини, коли і на вчорашній мирній території вже можуть бути проведені бойові дії”, – пояснює Горбач.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також мобілізації підлягають жінки, які знаходяться на військовому обліку за певними спеціальностями. У тому числі, це працівники медичної сфери. Проте полковник зазначає: “На сьогодні жодна жінка не була мобілізована без ї ї згоди є”. Він зазначає, що такої потреби наразі немає.

Горбач додав, що внутрішньо переміщенні особи зобов‘язані встати на військовий облік за місцем проживання і можуть бути мобілізовані на загальних умовах у встановленому порядку.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...